5.786 på SommerOase

Borgmester Uffe Jensen og formanden for handelsstanden, Arne Sørensen, sagde pænt farvel til generalsekretær Karsten Bach (tv).
Borgmester Uffe Jensen og formanden for handelsstanden, Arne Sørensen, sagde pænt farvel til generalsekretær Karsten Bach (tv).

Odders butiksliv går glip af mange kunder i uge 29, når SommerOase næste år flytter til Horsens, fordi Odders borgmester hellere vil sælge den lejede festival-grund til industri.

Ikke færre end 3.319 personer lå i uge 29 på SommerOase i Odder. Det var 240 flere end sidste år, og således voksede SommerOasen endnu et år.

Tæller man de godt to tusinde gæster med, som besøgte lejren gratis om torsdagen på gæstedagen, nåede SommerOasen i år helt op på 5.786 personer.
Og det var lidt af en udfordring, for kommunen havde allerede frasolgt noget af den jord, hvor SommerOasen lejer sig ind.
– Vi var nødt til at tage noget af den plads, vi normalt bruger på p-pladser, og desuden fik vi lov at benytte en del af den grund, som en virksomhed havde købt, men endnu ikke bebygget, fortæller generalsekretær Karsten Bach.
– Men jeg synes, vi havde en herlig lejr, hvor der var mange mennesker, og hvor mange oplevede et indgreb fra Gud. Der var stor søgning på forbøn.
Vi havde også en meget levende formidler, Krish Kandiah, til at holde bibeltimer, og jeg tror, at mange forstod undervinsingen bedre på den måde, mener Karsten Bach.

Farvel fra Odder

På grund af pladsen som forsvinder, er SommerOase nødtvunget til at flytte, og ledelsen har allerede indgået kontrakt med Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i Horsens om at holde de næste års SommerOase her.
– Der giver lidt ekstra arbejde at flytte, men faciliteterne bliver bedre og vi håber, at det kan blive mere permanent, siger Karsten Bach, der fik mange positive ord fra deltagerne om, at det var godt, man havde fundet en løsning.
Da det blev offentliggjort, at SommerOase ville flytte til Horsens, vakte det en del debat i lokaleavisen, fordi handelsstanden meget gerne ville beholde de mange besøgende.

Men borgmester Uffe Jensen og et flertal ønskede at prioritere erhvervslivet. Han mødte dog op på pladsen og holdt en takketale, hvor han sagde både farvel og forklarede hvorfor, der desværre ikke bliver SommerOase næste år i Odder. Uffe Jensen sagde i sin takketale:
– Flere og flere virksomheder køber jord og bygger. Det sammenholdt med at SommerOasen vokser i deltagerantal og arealet, der kan bruges til camping, bliver mindre og mindre. Et enigt byråd ønsker erhvervsudvikling i området ved Rudehøj. Så den gensidige succes betyder, at Odder Kommune ikke har et samlet areal, der er stort nok til SommerOasen, sagde han.
– Vi har haft en god dialog, tilbudt satellit-campingarealer ved fx rugbybanerbanerne og forhandlet med nabolandmænd. Men det var desværre ikke muligt at finde en løsning, der kunne tilfredsstille SommerOasen.

Jeg har glædet mig over vores gode samarbejde med Rudehøj Efterskole, en blomstrende virksomhed som SommerOasen er knyttet op omkring, og slutter derfor med at sige: På gensyn, sagde Uffe Jensen.
Formand for UdviklingOdders bestyrelse, Arne Sørensen, takkede også for mange års samarbejde og beklagede flytningen.

Frikirkepiger på SommerOase

s13_lise

Lise Kirstine Nøhr, Gilleleje:
– Er du gæst eller fastboende på SommerOase?
– Jeg bor her hele ugen for første gang. Jeg har dog været på besøg for mange år siden.
– Hvordan har du oplevet SommerOasen?
– Det har været interessant. Egentlig er jeg frikirke-pige. Men det er dejligt at mærke, at ånden er den samme. Pinse, apostolsk… Jeg er ligeglad, bare de elsker Jesus.
– Hvad er godt på Oase?
– Jeg nyder meget lovsangen. Jeg er også selv lovsanger og kan li’ at bevæge mig. I dag har vi også været nede i den afdeling, der hedder Pilgrimslandsbyen. Det er lidt mere meditativt. Når man ligger i en hængekøje får man mere ro på.
– Hvad laver du til daglig?
– Ikke så meget. Jeg er ved at blive afklaret til flexjob for udbrændthed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



 

s13_johannaJohanna Gabe, Græsted:
– Det, der betyder noget for mig, er at mærke, at der er åndsfæller i hele landet.
Jeg kommer til daglig i Græsted frikirke.
– Har du tidligere været på SommerOase?
– Nej. Men jeg havde hørt fra andre, at det var godt og spændende.
– Hvad laver du ellers?
– Jeg studerer til psyko-motorisk-terapeut. Det er noget med bevægelse og psyke. Og derfor har det været spændende for mig at være med til et spor her på lejren, der handlede om bøn i bevægelse.
Det var dejligt at der også var noget til kroppen, og at man ikke bare sidder på en stol i lang tid. Og at der var mulighed for at søge Gud i stilhed.
For mig handler det om, at man frikøber sig fra alle distraktionerne i hverdagen.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Frederik blev helbredt for øksehug…!

Frederik smiler tilfreds over sin helbredelse.
Frederik smiler tilfreds over sin helbredelse.


Frederik Lunøe fra Silkeborg fik sig en positiv overraskelse, da han gik frem til forbøn i det store telt på SommerOase i Odder. Han blev nemlig helbredt – for et øksehug!

– Jeg var med til mødet den første aften, lørdag, i det store telt. Bagefter var der mulighed for forbøn. Jeg havde en skade efter et øksehug i skinnebenet.
– Et øksehug…? Hvordan det?
– Det kom jeg til under en overlevelsestur i Norge sammen med min gode ven Martin. Det skete den 4. juli. Jeg blev optaget af en pæn udsigt oppe i de norske fjelde, og så kom jeg til at hakke mig i skinnebent med øksen.
Jeg havde fået forbud mod at gå i tre måneder og skulle støtte mig til en stok, forklarer Frederik. Senere på ugen skulle han være med til at lede lovsangen.
– Jeg følte, jeg var nødt til at gå til forbøn. Det var nødvendigt med et mirakel, svarer han med den største selvfølgelighed. Han kommer nemlig i Silkeborg Oasekirke og har været med på mange SommerOase-lejre. Så helbredelse er noget naturligt for ham.
– Så jeg gik til forbøn. Jeg blev modtaget af et ældre par, som gav mig lov at ligge ned, mens de bad for mig og salvede mig.
Jeg lå der et stykke tid – meget roligt og nød lovsangen – og så rejste jeg mig op og smed stokken og begyndte at gå.
– Kunne du så gå uden stok?
– Ja, og uden smerter. Før gik jeg og støttede mig til en stok og havde smerter. Og jeg tjekkede under forbindingen bagefter. Og der var ikke engang spor efter knoglebrud. Der er et ar. Men jeg plejer at kunne mærke en forhøjning på det sted, hvor jeg hakkede ind. Men nu er det væk. Det er helt glat.
– Hvad tænkte du?
– Jeg tænkte egentlig ikke så meget over det. Jeg har selv været forbeder. Og jeg har prøvet helbredelse før. Det var ligesom naturligt. Det er ikke fordi, jeg undervurderer det, eller tager det for givet. For det er jo overnaturligt og vildt. Men jeg tror jo på det.
Nu kunne jeg være med til lovsangen. Det var fantastisk, siger Frederik, der til daglig går på Silkeborg Gymnasium.