Alpha-kurser omvendte 8000 fanger

– Når løsladte fanger banker på kirkedøren, panikker de kristne, siger Paul Cowley, som nu er gået i gang med at udruste kirker til den store udfordring, der følger i kølvandet af 8.000 omvendte fanger på få år i engelske fængslerFor øjeblikket er der omkring 70.000 indsatte i Storbritanniens 158 fængsler. Hvert år udvides kapaciteten med cirka 800 pladser. 80 % af de indsatte kommer igen i løbet af to år. I 1996 var der 8 fængsler, som tilbød Alpha-kursus.
Nu er der 130!Det begyndte i 1996 med en far og søn, som var blevet dømt for at smugle stoffer. De havde fået en dom på 12 år hver og sad i et af landets hårdeste fængsler.
En dag ringede sønnens kæreste og fortalte, at hun var begyndt at gå på Alpha-kursus i London – det var bare så godt, forklarede hun. Hun forklarede det så overbevisende, at far og søn besluttede sig for at foreslå fængselspræsten, at han skulle starte sådan et kursus.
Han var med på idéen, og i løbet af kort tid var det allerførste Alpha-kursus i et fængsel startet.

Begyndte forfra i nyt fængsel

Som det ofte sker blev de to mænd overflyttet til et andet fængsel, før kurset var slut. Så de begyndte forfra. Først til fængselspræsten. Han kontaktede Holy Trinity Brompton, hvor Alpha-bevægelsen startede – red.) og så var de i gang igen. I alt blev de overflyttet tre gange, før de fuldførte kurset, og hver gang fik de startet et kursus på det nye sted.
I dag er de to løsladt. De blev løsladt i år efter bare fem års afsoning. Men med nyt livsindhold og en ny retning i livet.

8.000 er blevet kristne gennem Alpha

Det begyndte med de to. De var de første af de 8.000, som indtil nu har tilkendegivet, at de er blevet kristne gennem Alpha i fængsler. Det er så overvældende en respons, at Holy Trinity Brompton er blevet tildelt offentlige midler til at udvide arbejdet, for i modsætning til alle statistikker, så kommer eks-fanger, som er blevet kristne i fængslet, nemlig ikke tilbage.

Alpha i fængsler verden over

Paul Cowley er i dag leder af den del af Alpha, der arbejder i fængsler. Hans drøm er, at Alpha skal tilbydes i fængsler verden over.
Ikke nogen lille drøm. For nylig var han i USA, hvor han mødtes med Chuck Colson fra Prison Fellowship og diskuterede, hvordan man i fællesskab kan tilbyde Alpha i alle amerikanske fængsler.

I alle Sydafrikas fængsler

I Sydafrika var fængselspræsterne samlet til en årlig kongres for kort tid siden. Her vedtog de, at Alpha skal tilbydes i alle landets 240 fængsler – med 75.000 indsatte. Det første Alpha-kursus i et sydafrikansk fængsel blev startet for to år siden, og i dag er der kurser i cirka 50 fængsler.
I alt findes der Alpha-kursus i 42 landes fængsler på nuværende tidspunkt, og der kommer hele tiden flere, for kristne rundt om i hele verden kaster sig med stor iver over denne model, som giver så store resultater