Billy Graham samlede 57.500

Trods alder og sygdom var der glød i verdensevangelistens budskab:
– Der er ingen returbillet fra helvede!– Vær en hær af medlidende mennesker. Dette var den 82 årige Billy Grahams opfordring, da han deltog i et mødekampagne i Louisville i Kentucky sidst d. 21.-24. juni. Der var i alt 191.500 besøgende i de fire dage møderne varede.
På afslutningsmødet var hele 57.500 mennesker til stede for at tage afsked med Billy Graham. 50.000 fyldte hver plads på Papa Johns Cardinal stadion i byen, og dette var ny publikumsrekord. Desuden fulgte yderligere 7.500 møderne på video, melder Christianity Today.

Sygdom

– Jeg kan ikke tro, at det er forbi – men det er egentlig ikke slut; det vil fortsætte i kirkerne efter, at vi er færdige, sagde Billy Graham, som lider af Parkinsons sygdom. Det var syv måneder siden han sidst deltog i en kampagne. Graham måtte også melde afbud til en stor evangelistkonference i Amsterdam sidste år på grund af sygdommen.
Mængden som kom til møderne i Lousville, blev hilst af Grahams ord på forsiden af programmet: “Lad os drage videre som en hær af medlidende mennesker. Lad os proklamere Kristus og hans kærlighed som svar på menneskets dybeste behov. Hvis millioner af kristne rundt omkring i verden tør at demonstrere Kristi kærlighed i hele deres liv, kunne nogen af de alarmerende tendenser blive vendt.”
Billy Graham måtte have støtte fra sin søn, da han stod på talerstolen. Verdensevangelisten omtalte også sin egen situation:
– Jeg ved, at jeg er gammel, og at jeg har mange af de problemer som ældre mennesker har. De gyldne år har tabt sin glans, men dette er en storartet tid til at erfare Gud og se tilbage på livet og mærke Guds hånd, sagde Graham.
Med tanke på sin egen fremtid, udbrød han:
– For mig er himlen et strålende sted, og jeg er på vej derhen!

Klar tale

Billy Graham kom vanen tro med klar tale i sin forkyndelse:
– Er du i færd med at tabe din sjæl? Du har det meget godt nu – men en dag er det slut. Der er ingen returbillet fra helvede!
Han udfordrede folk til at tage imod det kristne budskab, mens et kor sang indbydelsessangen “Just as I am”. Og responsen var stor: Omkring 3.100 mennesker gik frem for at søge åndelig hjælp den sidste aften.
Den verdenskendte evangelist begyndte sine gerning for over 60 år siden, og grundlagde Billy Graham Evangelistic Association i 1950. I anledning af jubilæet har venner oprettet hjemmesiden www.thankyoubillygraham.com, hvor man kan læse om Billy Grahams liv og skrive sin egen hilsen til ham.
Time Magazine lavede sidste år en afstemning om hvem, der var den mest betydningsfulde person i sidste århundrede og Billy Graham blev nr. 4.
Den 26. juli markerede CNN jubilæet med et særligt program i “Larry King Live”. Pat Boone, som har skrevet en sang til ære for evangelisten, var gæst i studiet og fortalte om bønnens magt.