Bladet Ny Vision stopper

Udfordringen overtager abonnenterne- I vor tid må vi kristne stå sammen og gøre det, vi er bedst til. Vi vil fremover koncentrere os om at udgive gode kristne bøger.Det skriver Forlaget Scandinavias direktør, Jørgen Vium Olesen, til abonnenterne på månedsbladet Ny Vision, som ophører med at udkomme i forbindelse med årsskiftet.
Ny Vision blev startet i begyndelsen af 90’erne som en ‘konkurrent’ til Udfordringen. I 1990 besluttede bestyrelsen for Udfordringen og Forlaget Scanidnavia nemlig at dele avis og forlag i to selvejende fonde. Det skete, fordi Jørgen Vium Olesen i modsætning til bestyrelsens flertal ønskede, at Udfordringen skulle være åben for den såkaldte trosbevægelse.
Men redaktion og bestyrelse ville ikke risikere, at avisen blev organ for én bestemt (og omdiskuteret) bevægelse, som på det tidspunkt skabte splid i mange menigheder.
Som modtræk lod Jørgen Vium Olesen forlaget udgive Ny Vision, som lagde sig tæt op af den nye bevægelse. Abonnementstallet nåede dog aldrig over 2.000 ekspl. og på det sidste var antallet af betalende abonnenter kun nogle få hundrede.
– Velsignelsen over avisens økonomi er udeblevet, og det tager vi som et fingerpeg om, at vi skal stoppe, siger Jørgen Vium Olesen, der håber, at det nye samarbejde med Udfordringen vil være til gavn – ikke blot for parterne, men – for Guds riges vækst i Danmark.
– Tiden er anderledes nu end den var for 5-10 år siden. Udfordringen er f.eks. blevet meget mere positiv overfor nye strømninger i tiden end den var dengang, siger Jørgen Vium Olesen.
Udfordringens redaktør, Henri Nissen er lykkelig over, at de to aviser nu slås sammen:
– Det har kostet både forlaget og Udfordringen mange spildte penge, og vi er glade for, at det gamle sår nu også læges.
– Jørgen har helt ret i, at vi kristne må stå sammen, og Udfordringen kan sagtens rumme alle aktive kristne i Danmark, selv om vi evt. skulle se lidt forskelligt på de mindre væsentlige emner. Så vi byder Ny Visions læsere velkommen!
Udfordring har godt 7.000 abonnenter.