Den katolske kirke 50 år i Danmark

Biskop talte om tro og omvendelse, da danske katolikker fejrede jubilæum for eget bispedømme Højmessen i domkirken den 26. januar 2003 stod i 50 års jubilæets tegn, og DR havde gjort messen til dagens radiogudstjeneste.
Biskop Czeslaw Kozon prædikede for en fuld kirke og fremhævede jubilæet som en anledning til at besinde sig på, hvad det betyder at være en del af den kristenhed, som Sankt Ansgar var blandt de første til at gøre Danmark til en del af.
– I vort danske samfund gør vi os tanker om vort lands identitet, om vore kristne rødder, når noget af vor egenart er truet eller i hvert fald udfordret af nye religiøse og kulturelle påvirkninger, sagde biskoppen og fortsatte:
– Et fordybet engagement i livet med Gud og ønsket om vækst har et enormt potentiale i sig, ja, en missionerende kraft.

Talte „luthersk“ om troens betydning

– Vor tro må blive personlig og have konsekvenser for vor livsførelse, sagde han ifølge Katolsk Orientering.
Den katolske kirke i Danmark omfatter 35.000 kristne fordelt på 51 menigheder. På verdensplan består kirken af ca. 1 mia. kristne fordelt på ca. 2.500 bispedømmer, hvoraf København er det ene.
Mere info om Den Katolske Kirke fås på www.katolsk.dk.