Frikirkeledere siger nej til krigsretorik mod islam

De fleste frikirker tager afstand fra at bruge krigs-retorik over for muslimer og islamFlere enkeltpersoner i de danske frikirker og nogle frikirkelige miljøer er begyndt at bruge meget stærke vendinger om muslimer og islam. Blandt andet Moses Hansen har brugt udtryk som “hellig krig”.Flere medier har gengivet udtalelser som disse og har beskrevet, hvordan mange danske frikirker er begyndt at ruste sig til religionskamp med antimuslimske ytringer.
Men den form for retorik afvises af flere ledere i danske frikirker. Blandt andet Ole Thorndal, formand for Baptistkirken i Danmark, har taget skarp afstand fra de metoder, som bruges.
– Situationen kalder på indsigt, forståelse, dialog og på, at vi prøver at forstå hinanden. Tanken om krig på den måde er i modstrid med kristendommen. Den krigslignende retorik må vi tage afstand fra, siger Ole Thorndal.

Ekstremister

Det irriterer Ole Thorndal, at journalister skærer frikirkerne over én kam, når de beretter om, hvordan frikirkerne ruster op med krigsretorik.
– Jeg er bange for, at nogle uansvarlige personer kan oppiske en stemning. Det er farligt at tale på en ubetænksom måde.
Blandt andet Kristeligt Dagblad har skrevet, at “en række frikirker er klar til kamp mod islam, der kaldes ond og erobrende”. Avisen fortæller, at der er op mod 100.000 mennesker i de religiøse miljøer uden for Folkekirken, “og det er her, man finder de mest ekstremistiske kristne”.
Udfordringen har for nylig dokumenteret, at der er godt 20.000 medlemmer samlet i danske frikirker.
Berlingske Tidende skrev i søndags, at “antimuslimske ytringer er blevet dagligdag i mange frikirkelige miljøer i Danmark, hvor tusindvis af stærkt troende kobler begivenhederne i USA den 11. september sammen med konflikten i Israel og en klippefast bibeltro.”
Over for Kristeligt Dagblad tager flere ledende frikirkefolk afstand fra at bruge den aggressive retorik mod muslimer og islam.

Apostolsk Kirke: Nej til retorik

Apostolsk Kirke har tidligere udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver, at de ikke sympatiserer med den “provokerende retorik” i aktionerne “Kærter for Israel”, som Moses Hansen står bag.
Pressemeddelelsen blev refereret i Udfordringen i sidste uge under overskriften “Apostolsk Kirke tager afstand fra Moses Hansen”.
Nogle læsere har ved en beklagelig misforståelse læst overskriften sådan, at Apostolsk Kirke tager afstand fra personen Moses Hansen.
Landsledelsen understreger, at de er betænkelige ved Moses Hansens retorik – ikke hans person.