Gunnis varme øjne

Gunni Bjørsteds varme hjerte strømmer ikke kun ud gennem øjnene på hans nye cd, men også gennem stemmen, som desværre er anbragt bag i lydbilledetGunni Bjørsted har netop debuteret med cd’en “Med Varme Øjne” – en titel, der passer til hans person og præstegerningFor præsten fra Salemkirken i Frederiksværk er en mester i at kommunikere med sine tekster, blødt akkompagneret af guitarspil.
Og præstens omsorg for mennesker, og længsel efter at almindelige danskere må opleve Gud, smitter af på teksterne.
– Jeg håber, at medmennesker ved at høre cd’en kommer til at mærke og føle sig tryg ved, at vores Skabers varme øjne hviler på os. Han rynker ikke på næsen og løber ikke skrigende bort, når vi kommer til Ham. Men Han tager imod os – som dem, vi er. Med alt, vi indeholder af både sjovt og flovt, dejligt og dårligt, skriver han på omslaget.
Gunni Bjørsted har lavet de fleste af melodierne og skrevet fem af teksterne. Digteren Jeanette Munksbøl har også bidraget, og Gunni har fundet frem til passende melodier.
Et vellykket samarbejde, må man sige!

Samtalepartner

– I mit daglige arbejde som præst og “samtalepartner” for en del medmennesker, har jeg så opdaget, at de har det sandelig præcis som jeg: behov for at blive elsket og behov for at have nogle at elske. Nedenunder de måske vidt forskellige dialekter, attituder, uddannelsesniveauer og indkomster ligner vi mennesker i den grad hinanden, siger han.
– Og jeg ved godt hvorfor, fortsætter han. – Vi er skabt af Gud af kærlighed og til kærlighed. Ingenting kan erstatte ægte kærlighed. Og det er min tro og min erfaring, at den kommer fra Gud. Uden kvoter og forbehold. Igennem Jesus er sluserne vidt åbne. Ikke mindst, når jeg har været i krise i mit liv, har jeg erfaret det. Og det er jeg ikke mindst Gud og min kone gennem 24 år, Jane, dybt taknemlig for. De har været hovedleverandører!

Visesanger

Der er også et par ældre sange på repertoiret, bl.a. har vækkelsessangen Som en herlig guddomskilde fået ny tekst.
Gunni Bjørsted er først og fremmest visesanger, men her har producer Stig Rasmussen forsøgt at peppe stilen lidt op med diverse elektroniske instrumenter, et eksperiment jeg ville ønske han havde undladt. I visesang skal vokalen være i forgrunden, underbygget af guitar og bas, evt. klaver og måske forsigtige trommer i baggrunden.

Også forfatter

– At kommunikere Guds kærlige nærvær på en jordnær måde…det har været mit hovedanliggende i de 20 år, jeg har været præst, fortæller Gunni Bjørsted.
Først var han 13 år i Frikirken i Aabenraa, og nu foreløbig 7 år i Frikirken Salem i Frederiksværk. Begge kirker tilhører Det Danske Missionsforbund.
– Mine 4 primære måder at kommunikere på har været: at tale (foredrag, prædikener, oplæg til samtale); at lytte til medmennesker, der trænger til at få snakket og få koncentreret opmærksomhed; at synge for dem, der gider høre på det, ofte i forbindelse med foredrag og prædikener; og at skrive prædikener, artikler, sange og min bog „Skabersmilet” fra 1997. “Skabersmilet” og “Varme øjne” kommer fra samme ansigt! Bogen er i øjeblikket udsolgt fra Forlaget Scandinavia.
Grundtemaet i alle sangene er behovet for varme øjne, længslen efter varme øjne, erfaringen af varme øjne, siger Gunni Bjørsted:
– Tre af sangene har jeg skrevet i Ilulissat, hvor min kirke er involveret i et evangelisk-socialt arbejde. Fællesskabet med venner i Grønland med både grin og gråd har rørt mig dybt og født nogle ord og toner i mit sind, som jeg med glæde synger videre. Det gælder teksten til „Min Skaber skøn” og tekst og melodi til „I din Skabers øjne” og „På trods af”.

Taknemmelig

– Så har jeg fået lov til at sætte melodi på tre af billedkunstneren og digteren Jeanette Munksbøls tekster. Når du f.eks. hører hendes tekst „Når mine drømme dør”, ja, så ved du, hvorfor jeg er taknemlig for at måtte synge hendes ord.
Lytterne vil også være taknemmelige overfor den travle præst, at han tog tid til at lave denne cd. For der er tider, hvor vi ikke orker at læse mere, endsige høre velmente prædikener. Men sætte en cd i cd-spilleren, det kan vi lige overkomme.
Her er “Med varme øjne” en kærkommen mulighed, stilmæssigt især velegnet til de modne – men også eftertænksomme unge som vil fokusere på de dejlige tekster.

Gunni Bjørsted
“Med varme øjne
Full Gospel Productions
www.fgp.dk/Hosianna.dk
Kr. 139,-