Melchior be’r om støtte

Den dansk-israelske minister Michael Melchior appellerer om fortsat kristen støtte til Israel trods de voldsomme uroligheder, hvor han frygter at nogle vil forvrænge sandheden om, hvad der sker i det hellige land
– Israel er inde i store prøvelser. Landet har ikke specielt venlige naboer og må kæmpe mod vold. Vi opgiver ikke vores fødselsret til landet og beder kristne over hele verden om hjælp i vor kamp.Det sagde den dansk-israelske minister, Michael Melchior, i sin appel til flere tusind kristne repræsentanter fra over hundrede lande ved den kristne Løvhyttefest.

Michael Melchior

Han blev mødt med entusiastiske klapsalver ved løvhyttefesten i Jerusalem lørdag aften. På vegne af kristne over hele verden overrakte lederen af Den Internationale Kristne Ambassade, Johann Lückhoff en støtteerklæring, som var underskrevet af 93.257 Israelsvenner samt ledere for kirker og kirkesamfund, der repræsenterer 14 millioner kristne. Der var 15.374 enkeltunderskrifter fra Norge, 3.315 fra Finland, 357 fra Danmark, 343 fra Sverige og 25 underskrifter fra Island.
Premierminister Ehud Barak havde sagt ja til at tale, men han sad i samtaler om en samlingsregering med Likud-leder Ariel Sharon og måtte melde afbud.

Har brug for støtte

– Dette er en tid med store prøvelser for folk og stat. Israel har en stærk ånd, men er lille i størrelse. Vi må kæmpe mod voldelige sammenstød omkring os, og vi må kæmpe mod dem, som vil forvrænge sandheden om det, der sker i Det hellige Land. De vil gøre nat til dag og lys til mørke, sagde Michael Melchior.
– Denne regering har gået meget længere end nogen anden regering og vendt enhver sten for at ende blodsudgydelserne. Desværre har vi ikke mødt en partner, som har vist, at man virkelig vil lede folket fra vold til historisk forsoning.
– Men vi kan ikke lade vort ønske om at finde en partner gå på bekostning af det, som er vigtigst, nemlig vores suveræne ret til at leve i dette land. Israel er vort hjemland. Vi har ikke noget andet land. Vi vil bestemt arbejde for fred med dem, der søger fred, men aldrig forsage vores nationale fødselsret eller vore borgeres liv. Vi ved, at I er med os. I spiller en stor rolle, og jeres støtte er af stor betydning, sagde Michael Melchior også til de kristne deltagere.