USA vender sig til Gud

Millioner fylder amerikanske kirker efter terrorkatastrofen i New York og Washington forrige tirsdag. 700 udfyldte “beslutningskort” i Brooklyn Tabernacle i New York. Christ Blake fra Metro Ministries tager sig af skræmte børnI kølvandet af den værste terroraktion i USA nogensinde søger millioner af amerikanere nu til kirken efter håb. Og mange finder troen.
– Folk stiller sig op i kø flere timer før gudstjenesterne begynder, rapporterede en national radiostation en uge efter katastrofen. – Kirkefremmede i hele landet flokkes om kirkehusene for at finde håb og trøst i det åbne sår, som terroraktionen tirsdag d. 11. september har efterladt i befolkningen.
Forrige søndag var der ifølge “New York Times” kun ståpladser til overs i Brooklyn Tabernacle, selv om den sorte gospel-kirke holdt hele 4 gudstjenester. I løbet af dagen udfyldte 700 personer et “beslutningskort” om, at de nu ville overgive deres liv til Gud.
Et andet sted i New York fortæller “Charisma” om en pinseprædikant, Herbert Daugtry, der flyttede sin gudstjeneste ud til brandstation nr. 226, hvor 4 af stationens brandmænd stadig savnes. Han stod udenfor portene og råbte til en skare på flere hundrede gennem en megafon:
– Mange af os spørger: Hvor er Gud? Hvor er Gud nu? Gud er, hvor Han altid har været!
Daily News beskrev samlingen som en “nød- og redningsgudstjeneste”.

Metro Ministries i fuld gang

Chris Blake, der måtte afløse Bill Wilson ved børnemedarbejderkonferencen i Odense for en lille måned siden, er nu i fuld gang med et redningsarbejde blandt børn, som mistede deres forældre, da World Trade Center kollapsede. Sammen med organisationen Metro Relief Fund, en nødhjælpsorganisation, han selv har dannet udfra kirken, Metro Christian Fellowship, tager han sig af skræmte unge og hjælper dem med at lede efter deres familie.
Organisationen kører også sine mobile fortovssøndagsskoler, der består af en lastbil med en scene, ud til forskellige områder af New York for at uddele stearinlys, blomster eller små sedler med skriftsteder.
– Vi bliver nærmest overfaldet af mennesker, som ønsker at snakke med nogen – sultne efter nogen som vil lytte til netop deres historie, desperate efter nogen, der vil bede for dem, fortæller Chris Blake til Charisma.
– Bedecirklerne voksede hurtigt fra en to-tre stykker til 20-50 stykker. En gruppe voksede til flere hundrede.
Nødhjælpsarbejderne opmuntres ind imellem, når børnene endelig finder et familiemedlem. En 20-årig sekretær fandt sine tre småbørn efter at have været spærret inde i ruinerne efter World Trade Center i 36 timer. Hun var fuldstændig fortumlet.
– Hun er vores mirakel, grunden til at fortsætte med at lede og ikke opgive håbet, fortæller Blake.