10 år for Pinsekirken i Kbh

I marts er det 10 år siden, at de fire pinsekirker i København, Elim, Tabor, Elim Buddinge og Eben-Eliezer slog sig sammen til én. Det blev fejret med jubilæumsfest lørdag d. 1. marts og morgenkaffe og festgudstjeneste søndag morgen.

Drømmen var at skabe en åben kirke, som er en aktiv del af kultur- og samfundslivet. Det skulle være et center med plads til forskellige aktiviteter og ikke en traditionel kirkebygning. Med disse ting i tanke så man sig om efter et velegnet sted. Valget faldt på den gamle tekniske skole på Drejervej på Nørrebro. I dag kendt som Københavns Kristne Kultur Center (KKKC).
Den 14000 m2 store bygning blev købt af Pinsekirken i 1997. I de følgende to år blev de fem etager renoverede og ombyggede, og søndag d. 1. marts 1999 åbnedes dørene for den første af mange gudstjenester i KKKC.
Jarle Tangstad, som er forstander for pinsekirken og har været det siden 1993, siger:
-Vi har en ambition om hele tiden at være i forandring. For os er forandring ingen trussel, fordi vores vision er klar, og vore værdier ligger fast.
KKKC har siden åbningen været vært for mange større og mindre arrangementer. Drømmen om at markere sig kulturelt og samfundsmæssigt fik sit største gennembrud i 2000/2001. Blandt andet var der møderækken med Charles Ndifon fra Nigeria, som tiltrak mange mennesker og blev mødt med stor mediebevå-genhed. Derudover har forskellige konferencer, koncerter og også en kulturfestival nydt godt af rummet i KKKC.