Hærværk mod Adventkirken i Århus

Flere tilfælde af hærværk, indbrud og brandstiftelse i kirkens lokaleriden den 1. oktober har Adventkirken i Århus været udsat for fem tilfælde af hærværk og indbrud. Ugernin-gerne kulminerede med to brandstiftelser før og efter jul, som har sat et tydeligt præg på hverdagen i AdventkirkenHer arbejder omkring 10 ansatte dagligt med mange udadvendte aktiviteter i Adventkirken i Danmark, blandt andet en korrespon-danceskole, et forlag og redaktionsvirksomhed.
– Vi har ikke kunnet bruge bygningerne efter brandene og er blevet nødt til at rømme dem helt. Det er naturligvis meget ærgerligt, siger Walder Hartmann, der er daglig leder af de mange aktiviteter i Adventkirkens lokaler.
– Det har været væmmeligt at opleve dette hærværk. Vi har ikke vidst, hvad det handlede om, og har gået i uvished uden at kunne finde motiverne til disse handlinger, siger Walder Hartmann, der er overbevist om, at de forskellige tilfælde har noget med hinanden at gøre.

Sataniske tegn

Samme mening har politiet, der sætter tre unge mænd på 16, 17 og 18 år i forbindelse med angrebene på Adventkirken, som er beliggende lige ved siden af Møllevangskolen, hvor en regulær storbrand i sidste uge foranledigede skader for mellem 20 og 25 millioner kroner.
De tre unge mænd har da også tilstået den lange række af hærværk på skoler og kirkegårde i Århus, herunder også at have udøvet hærværk og sat ild til Adventkirken. De er blevet varetægtsfængslet foreløbig frem til den 14. februar.
På flere af gerningsstederne har der været sataniske tegn, men de tre unge afviser at være satanister og siger, at det er tilfældigt, at de har hærget Adventkirken og snesevis af gravsteder på to kirkegårde.

Forhåbentlig ovre

Selve kirkesalen er heldigvis ikke blevet udsat for hærværk, men skaderne i Adventkirkens lokaler er omfattende. Blandt andet er arkivet brændt, og alene for korrespondance-skolen er materialer for 200 – 300.000 kroner gået op i røg.
Under indbruddene er der forsvundet en del teknisk udstyr, og efter branden skal håndværkere og professionelle rengøringsfolk gøre lokalerne anvendelige igen. Selv møblerne er sendt til rensning efter at være blevet udsat for røgskader, og den samlede regning løber op i flere hundredtusinde kroner.
Medarbejderne i Adventkirkens lokaler skal ikke regne med at kunne vende tilbage til normale forhold før den 1. marts.
– Det har skabt en masse ekstra arbejde, og vi er blevet standset i de daglige rutiner. Men vi er lettede over, at det forhåbentlig er ovre nu, siger Walder Hartmann.