Kolding Valgmenigheds præst

Den nye valgmenighed i Kolding har valgt en både musikalsk og initiativrig præst, der er vant til at arbejde med og begejstre unge.

Henrik Nordborg

Henrik Nordborg er cand. theol. fra Aarhus universitet og Menighedsfakultetet, hvilket er vigtigt at pointere for den nye valgmenighed. Kolding valgmenighed har ikke sit afsæt i splittelse, men i ønsket om et kreativt menighedsliv, hvor ansvaret bæres af lægfolk, siger formanden Frank Toldam.
Som en del af teologien tog Henrik Nordborg den journalistiske tillægsuddannelse. Han er også organist og kirkesanger.
I 1999 og 2000 brugte TV2 ham som studievært i advents-udsendelserne ”Festen, der ikke vil dø”. Han er indtil 1. maj ansat ved Israelsmissionen som ungdomssekretær.
Henrik Nordborg har desuden erfaringer som præst efter tre måneders vikar-periode i Vamdrup/Hjarup Kirke, hvor Oase-præsten Niels Peder Nielsen har opbygget en utraditionel menighed.
Henrik har holdt et utal af prædikener landet rundt i forbindelse med sit job de sidste fire år som ungdomssekretær, hvor han har opbygget en stor ungdoms-afdeling med 1200 medlemmer i 21 lokalforeninger, hvilket udløser et klækkeligt DUF-tilskud til Israelsmissionens Unge.
Han er gift med Annette, der er diakon og socialpædagog. De har tre små piger.
Henrik Nordborg er allerede et kendt ansigt i Kolding, hvor han bor. Bla. svinger han hver torsdag dirigentstaven i gospelkoret Lusangi, der har sit hjemsted i Brændkjærkirken.
Han er ofte med i lovsangsgrupper på stævner og lejre.
– Musik betyder utrolig meget for mig. Jeg tror, det bedst kan sammenlignes med åndedrættet og bøn. Det er svært at leve foruden, siger den nye valgmenighedspræst.
– Musik rammer menneskers følelsesliv og kan sætte stemninger, som selv den bedste prædiken kan have gevaldigt svært ved at hamle op med.
– Et af de klare mål for mig i den nye valgmenighed er at indgå i et solidt og konstruktivt samarbejde med samtlige kirker og kirkelige foreninger i og omkring Kolding for at få evangeliet om Jesus ud.

Pionerarbejde

– Valget til Valgmenighedspræst giver mig en enestående chance for at være med i et pionerarbejde inden for Folkekirken.
– Der er i disse år megen diskussion om Folkekirkens struktur. Mit bidrag til denne debat bliver at afprøve et utraditionelt, men rent faktisk oprindeligt menighedssyn i praksis, som den første kirke gjorde det på Ny Testamentes tid.
– Her blev lægfolket f.eks. i langt højere grad taget med, pointerer Henrik Nordborg.