Nedlagde missionshus – starter hjemmegrupper

Da missionshuset i Nakskov måtte sælges, begyndte indremissionæren at tænke i nye baner. Indre Missions generalsekretær Jens Olesen tager hatten af for den lokale optimismeMissionshuset ”Milo” er sat til salg hos den lokale ejendomsmægler i Nakskov. Men det har ikke fået indremissionær Mogens Maagaard til at melde udsolgt i Indre Mission-samfundet.

Generalsekretær Jens Olesen anbefaler IM-kredse, der må lukke deres missionshus, at tage bestik af initativet i Nakskov

Med skelen til cellegruppe- og husmenigheder andre steder i verden har han besluttet at fortsætte arbejdet med Åben Hjem grupper. Han lægger ikke skjul på, at de to Willow Creek konferencer med Bill Hybels i København har givet glød for missionsarbejdet på Lolland.
– Vi ønsker, at vi fortsat kan gøre en forskel. Vi har en tro på, at vi kan ‘leve’ os ind i vor by, i vor gade, og være med til at vække og forny og bevare troen, hvor vi bor, siger han til Indre Missions Tidende (IMT).
– Vores grupper bliver, hvis det er praktisk muligt, navngivet efter det gadenummer, som er ”basishusets” nummer. For vi tror på, at Gud har en tanke med, at vi bor, hvor vi bor.

Engagement er det eneste krav

– Der skal såmænd ikke så megen planlægning og organisation til. Blot et gadenummer og et menneske, der brænder for Åben Hjem-gruppen, siger han.
Men hvad siger Indre Mission? Vi spurgte generalsekretær Jens Olesen, om Åben Hjem grupper er en god idé – måske til efterfølgelse for fremtiden?
– Nej, der skal meget til, før jeg anbefaler at lukke missionhuse. Jeg vil da meget hellere være med til at bygge nye.

Tager hatten af…

Men som i Nakskov, hvor omstændighederne har tvunget dem til det, da må jeg tage hatten af for, at missionæren ser muligheder og er villig til at omstille sig for at fortsætte arbejdet.
Indre Mission indviede nyt missionshus i Vejle for nylig. Men det er ikke alle steder, arbejdet har så stor fremgang. Indre Mission har måttet lukke mellem 10 og 15 missionshuse i de senere år.
– Jeg lavede en undersøgelse for nylig, hvor det fremkom, at vi de sidste 10 år har måttet nedlægge op mod 100 missionshuse, supplerer Jens Olesen ærligt.
Men er Åben Hjem grupper så ikke en løsning, måske ligefrem en strategi sådanne steder, hvor de få, der er tilbage, måske er ved at tabe modet?
– Mission er altid en forpligtelse. Vi er til for missionens skyld, ikke for at opretholde missionshuse.
– Derfor vil jeg da anbefale dem at tage ned til Nakskov og undersøge, hvad de gør, og hvordan det virker, slutter generalsekretæren.