Fremstød samler kirkerne

Missionsfremstødet Impact World Tour har en positiv sideeffekt: Kirkerne samarbejderI søndags samledes kirker i bøn for Impact World Tours (IWT) sidste uge i Esbjerg og opland. Udfordringen snakkede med nogle af kirkelederne om baggrunden for at være med.

Syv kirkeledere i bøn. Esbjerg Pinsekirkes pastor Ole D. Madsen leder bønnen i baggrunden

Intet mindre end 12 kirker holder IWT oppe, når det 100 mand store evangelisationsteam kommer til Esbjerg.
To Folkekirker, Baptistkirke, Frelsens Hær, Pinsekirken, Apostolsk Kirke, frikirkerne Møllekirken og Livets Kilde fra Esbjerg bakker op. Derudover er der fem kirke(-samfund) i Skjern, Ølgod og Varde, som støtter både økonomisk og som værtsbyer.
– Det er ikke nogen bestemte kirker. Det er et tværkirkeligt projekt, understreger Morten Reese, presseansvarlig ved IWT i Danmark.
Søndagens arrangement blev kaldt „Vi står sammen“, og det blev tydeliggjort visuelt, da syv af de lokale kirkeledere stod samlet i bøn (billedet ovenfor).
– Gud har samlet de kristne kirker. Det er enestående, udtaler Esbjerg Pinsekirkes pastor Ole D. Madsen og fortsætter:
– Gud har gjort noget i hjerterne, siger pastoren, som gerne fortsætter samarbejdet.
– Jeg glæder mig meget over IWT, siger Kvaglund kirkes sognepræst Jens Fischer-Nielsen.
Sognepræsten fokuserer meget på, at IWT fanger de unges opmærksomhed. Og det er knap så vigtigt for ham, at det måske ikke hele tiden foregår på en måde, som han vil stå indefor. „Det kan der altid rettes op på senere“, som sognepræsten udtrykker det.
Arrangementet foregik i Musikhuset i Esbjerg, hvor IWT havde fået lov til at være ganske gratis – forudsat at de kunne holde en koncert i samme forbindelse. Og en del af IWT er netop et rockband, som kaldes Thrive.
Så med „et Guds under“, som arrangørerne kaldte det, kunne kirkelederne samles i bøn i Musikhuset i Esbjerg.