Pionerer i børnearbejde er „still going strong“

Over 1000 børn fik det kristne budskab gennem Evangelisk Børnemission i 2002

Hannah og Kresten Jensen står i spidsen for den hæderkronede organisation

– I 2002 var vi med til at bringe evangeliet direkte til 1.004 børn. 51 ønskede at tage imod Jesus, fortæller landsleder Kresten Jensen i en status over 2002. – Vi fik uddelt bogen “Hvad tror du?” til 25.000 børn og voksne. Der blev sendt brevkurser til interesserede børn.
Evangelisk Børnemission fik også sendt 74 børneudsendelser på lokalradio.
En stor del af arbejdet går ud på at inspirere børnearbejdere i menighederne samt producere nye materialer:
– Vi underviste i alt 179 børne-arbejdere i årets løb. Vi producerede masser af idésæt, sange, teksthæfter og mange andre ting. Godt 2000 personer modtog vores blad, fortæller en glad landsleder.
Evangelisk Børnemission har en støttegruppe på 434 bedevenner. 248 personer fra Danmark sendte tilsammen 725.166 kr. Sammen med gaver fra udlandet danner det spinkle beløb grundlaget for den omfattende virksomhed.
Evangelisk Børnemission har arbejdet i Danmark i over 50 år. Organisationen er en del af Child Evangelism Fellow-ship (CEF) – verdens største børnemission, der arbejder i 152 lande og når ud til over 3 millioner børn årligt.

Vil nå muslimske børn

Herhjemme har Evangelisk Børnemission på det seneste gjort meget ud af at nå ind-vandrerbørn med det kristne budskab, også muslimske børn.
Evangelisk Børnemission ønsker at satse mere på opfølgningsarbejdet i fremtiden. Man håber at kunne udgive nye brevkurser og trykke en ny børneandagtsbog på 365 sider, en for hver dag i året. Men behovet for en startkapital på 80.000 kr. gør, at der er brug for flere støttemedlem-mer.
Evangelisk Børnemission holder årsmøde lørdag eftermiddag d. 26. april i Brikholm Sognehus i Herlev. Årsmødet er åbent for alle interesserede i børnearbejde. Flere informationer fås på hjemmesiden www.eb.dk.

Børn vil have noget at tro på

Ny undersøgelse viser, at religion i stigende grad betyder noget for 8-14-årige.
Religion betyder mere for de 8-14-årige end tidligere. Sådan lyder vurderingen fra mærkevareeksperten Martin Lindstrøm, hvis nye bog »Brandchild« (Mærkevarebarn) netop er udkommet i en række lande.
– Børn føler sig utrygge. Efter 11. september 2001 er alle bange for terrorisme, og 60 procent af børnene tænker på det hver dag. Desuden er mange børn præget af forældres skilsmisser og andre usikkerhedsmomenter, siger Martin Lindstrøm til Kristeligt Dagblad.
Bogens konklusioner bygger på en omfattende interviewundersøgelse foretaget blandt 2000 børn mellem 8 og 14 år i 15 lande.