Abortsygehuse „afsløres“

I Abortmindelunden i Vedersø indvies et Danmarkskort, hvor sygehuse er afmærkede med søjler, der viser antallet af aborter, der er foretaget, siden indførelsen af den fri abortEt kæmpe danmarkskort i sten og beton skal »visualisere 30 års abort-forbrydelser i Danmark«. Grundlovsdag indvier Anti-abortforeningen »Retten til Liv« et stort danmarkskort i den omstridte abortmindelund i Vedersø i Vestjylland.
Foreningen vil pege på samfundets, kirkens, sygehusvæsenets, medicinalindustriens og den enkeltes ansvar for de omkring 600.000 aborter, der i de seneste 30 år er blevet foretaget i Danmark.
Parkanlægget er 80 kvadratmeter stort og har markeret kystlinien. Amtsgrænser er gjort synlige med sten, som forankres i beton. Det har man været nødt til for at forhindre hærværk efter den store opstandelse, da mindelunden blev indviet i januar ‘99.
Landets sygehuse er afmærkede med søjler, der viser antallet af aborter, der er foretaget i de enkelte amter, siden indførelsen af den fri abort for 30 år siden.
Danmarkskortet skal visualisere 30 års abort-forbrydelser i Danmark. Ved kortet skal der stå en planche, hvor foreningen fremover vil opgøre de årlige aborttal.
Hærværk og tyveri
I lunden står også den berygtede sten med et citat fra Kaj Munks skuespil »Selvtægt«: »Hvad har de gjort os?«, og på bagsiden det 5. bud: »Du må ikke slå ihjel« og »Til minde om de over 500.000 ufødte som det danske folkestyre har berøvet livet 1973-1993«.
Den oprindelige sten er allerede blevet stjålet et par gange. Derfor har ”Retten til liv” måttet udskifte den med en, som er bedre forankret. Den sten er siden blevet overmalet flere gange af hærværksmænd.
Stenen har fået selskab af en to en halv meter høj, sort »abort-obelisk« i stål. Den kræver Ringkøbing Kommune fjernet. Abortmodstanderne har anket og afventer svar.
Loven om fri abort blev vedtaget i juni 1973 og trådte i kraft den 1. oktober samme år.