Sydstatsbaptisterne står overfor deling

Den største amerikanske kirke, Sydstatsbaptisterne, står overfor en deling i løbet af de kommende tre til fem år, ifølge samfundets præsident.- Jeg er overbevist om, at en splittelse er uundgåelig, udtaler Paige Patterson ifølge Idea.
Årsagen til splittelsen er konflikten mellem det overvejende konservative kirkesamfund og liberale kredse, som er uenige i ledelsens konservative linie.
Sydstatsbaptisterne har 15,8 millioner medlemmer i omkring 40.000 menigheder, hvoraf mellem 600 og 3.500 skønnes at sympatisere med den liberale „Cooperative Baptist Fellowship“.
De liberale baptister har indtil nu nægtet, at melde sig ud af Sydstatsbaptisterne, da man forsøger at ændre kirkesamfundet indefra.
I Texas og Virginia har liberale kredse majoriteten, og her er konservative baptister brudt ud og dannet deres egne samfund.
Præsidenten for Sydstatsbaptisterne, Paige Patterson, er ifølge Idea ikke bekymret over udsigten til en deling af kirkesamfundet, da det langt overvejende flertal af medlemmerne menes at være konservative.