Website fejrer Hoffmanns forfatterskab

Den 19. maj – på forfatterens 75 års fødselsdag – åbner et website om Poul Hoffmann, som har haft en væsentlig betydning for den kristne litteratur i det 20. århundrede. Bag websitet står en redak-tionsgruppe på fem mand.Poul Hoffmann-websitet, som findes på adressen www.poulhoffmann.dk, kommer først og fremmest til at indeholde baggrundsstof om forfatteren Poul Hoffmann.
Det er interviews, portrætter, analyser mm. Baggrundsstoffet henvender sig til såvel Poul Hoffmann-læsere, der er fortrolige med forfatterskabet, som dem, der endnu ikke har læst noget af ham.
Endelig indeholder sitet også litteraturlister, biografiske informationer samt tekster af forfatteren selv. Det kan være kronikker og essays.
Sitet vil løbende blive udvidet. Både med seneste nyt om udgivelser og med artikler.
– Vi vil gerne give nye læsere af Poul Hoffmann mulighed for at lære ham at kende. Og “kendere” kan få deres viden uddybet. Bl.a. fordi hjemmesiden indeholder artikler, Poul Hoffmann har skrevet i tidens løb, fortæller Poul Hoffmann-entusiasten, cand.mag. Ove Klausen, der var manden bag Poul Hoff-mann-festskriftet Sandheden tro i kærlighed (1998).
– Vi laver websitet, for at flere må læse, hvad Poul Hoffmann har skrevet. Og derigennem blive beriget, som vi er blevet det, siger sitets webmaster, Søren Krog.
De øvrige medlemmer af redaktionsgruppen er kulturredaktør, cand.phil. Niels Jørgen Vase, Bjarne Nederby Jessen, som er uddannet lærer og skolebibliotekar (siden 1991 missionær på Grønland), og endelig journalist-praktikant Stefan Vase.

Øget anerkendelse?

Forfatteren Poul Hoffmann er et relativt ubeskrevet blad herhjemme. På trods af folketingspolitikeres kamp for at få ham på finansloven. Den nu afdøde tv-journalist Jørgen Thorgaard producerede i 1987 et portrætprogram i DR og skrev efterfølgende i Århus Stiftstidende, at det var “en skandale, at Poul Hoffmann ikke er på finansloven”.
Officiel anerkendelse for sit forfatterskab fik Poul Hoff-mann, da Danmarks Biblioteksforening i 1992 tildelte ham Edvard Pedersens Biblio-teksfonds Forfatterpris, men anerkendelse for hans digtekunst er det også blevet til i forbindelse med anmeldelser af nogle af hans bibelhisto-riske romaner.
Således skrev fx dr.phil. Hans Brix om Kobberslangen (bind 3 i Moses-trilogien): Også en anmelder kan opleve en lykkelig dag, og dr.phil. Jens Kruuse om samme: Man føler trang til at vise mange læsere hen til denne roman. Den har det mening at læse; om Månen i Persepolis (bind 1 i Ester-trilogien) skriver dr.phil. Johan de Mylius: Tilfældige opslag i bogen indbyder til yderligere læsning. Hvor man slår ned, er der glød, udsøgt sprogkunst, intensitet i fremstillingen. (…) Overraskende er det, at bogen er så åben og sensuel, som den er. (…) Poul Hoffmann har med denne bog bevist, at det kan lade sig gøre at skrive nutidig og nærværende kunst ud fra et bibelsk stof og engagement.
– I år er det i øvrigt også 50 år siden, hans første bog udkom, og med i gennemsnit næsten én bog pr. år, hvoraf ca. en fjerdedel er bibelhistoriske romaner, er der vitterlig tale om et stort og særpræget forfatterskab, der fortjener at blive ikke bare endnu mere kendt, men også mere anerkendt, mener Niels Jørgen Vase.
En ny bibelhistorisk roman fra Poul Hoffmanns hånd, den første siden Solen i Saïs fra 1989, udkommer den 15. maj.
Titlen er Som et segl på dit hjerte – en fortsættelse af historien om Joab, påbegyndt for godt 40 år siden i Kongens mand.