Kirsten Jønsson
En radio-aktiv „slider“

Kirsten Jønsson er selve indbegrebet af Rhama Radio i København. Lokalradioen med Apostolsk kirke som bagland er kendt af de fleste kristne i København; især de modne lyttere har lært at indstille radioen på de kendte 166,3 MHz.

I dag har stationen indgået et teknisk samarbejde med UCB Radio på Amagerbrogade og benytter nu de samme studier og afviklingscomputere som denne.
Men for de trofaste Rhema-lyttere er Kirsten Jønsson fortsat ved mikrofonen, som hun har været det de sidste 18 år, mens stationen havde studie i Belgiensgade.
– Det har været en dejlig tid, hvor jeg har truffet mange dejlige mennesker, der har fundet deres vej til studiet. Man får en stor berøringsflade i sådan et arbejde.
Kirsten Jønsson er radioens redaktionelle leder og har en medarbejderstab på 14 personer. Hun er 64 år og har været personlig kristen siden 1974, det vil sige 28 år.
– Jeg kommer fra en stor familie med mange søskende og er vokset op med troen på Gud som en naturlig del af hverdagen. Min far og mor tog os unger med i kirke hver søndag, og der var ikke plads til at sige nej tak, det gjorde man i det hele taget ikke den gang, jeg var barn.
Familien tilhørte dengang den katolsk apostolske kirke, som ligger i Gyldenløvesgade.
– Nu kender de fleste ikke denne kirke, men det er en menighed der havde udkaldt 12 apostle i England fra 1835-1901. I kølvandet blev der også oprettet flere menigheder i Danmark.
Efter en rolig ungdom blev Kirsten gift i 1958 og flyttede på landet i 1962. Der havde ægteparret stutteri.
– I 1968 begyndte vi som de første at importere islandske heste til Danmark, og det blev også til eksport af hestene. Ridestævner i udlandet betød, at min mand ofte måtte køre til udlandet med heste.
I 1972, blev hendes mand dræbt ved en tragisk bilulykke.
– Dette gjorde selvfølgelig at jeg kom ind i en stor omvæltning med hele mit liv, men Gud, greb ind på så mange måder, ja, han bar mig i den følgende tid…
Efter et kort ophold hos sin søster i England, vendte hun tilbage til Danmark, hvor hun fandt sig hjemme i Apostolsk Kirke på Filippavej.
– Min opgave blev hurtigt en sekretær-stilling i Kristeligt Folkeparti, de første 3½ år som sekretær for den daværende landsformand, Jens Møller, derefter 6½ år i landsorganisationen. Jeg forstod ikke, hvorfor det lige var min opgave at virke på Christiansborg, men det var en meget lærerig tid.
De sidste 18 år har hun så været ”radio-aktiv” i Rhema Radio i kælderen af Apostolsk kirkes lokaler i Belgiensgade på Amager.
Trods det nye tekniske samarbejde med UCB beholder radioen sin velkendte frekvens – 106,3 MHz – Hybrid 89,4.