I dag er der religionsfrihed i Cambodja

Der er i dag religiøs frihed i Cambodja, og det har siden 1990 været tilladt for de kristne at praktisere deres religion åbenlyst.
Lidt over 1 % af befolkningen bekender sig som kristne i Cambodja, oplyser Global mission.dk.
I 1975 fik den maoistiske Khmer Rouge (De røde Khmerer) under ledelse af Pol Pot magten og indledte det senere meget omtalte folkedrab, som han i 1997 blev idømt livsvarigt fængsel for.
Forskere regner med, at godt 1½ mio. mennesker blev dræbt under De røde Khmerer. Dvs. landets befolkningstal blev reduceret med en femtedel.
I 1978 blev landet invaderet af vietnamesiske styrker, som indsatte en venstreorienteret regering. Khmer Rouge indtog nu rollen som en magtfuld og grusom guerilla bevægelse. I 1989 trak Vietnam sig ud af landet, hvorefter der fulgte flere kampe. I 1991 lykkedes det FN med støtte af Kina og Rusland at få en fredsaftale i stand mellem de stridende parter. I 1993 blev prins Sihanouk igen indsat som konge af Cambodja, og en ny forfatning dannede grundlag for et demokratisk kongedømme. Fra Danmark drives mission fra Danmission – og snart også Luthersk Missionsforening.
Udførlig information fra Folkekirkens Nødhjælp om Cambodja på hjemmesiden
www.noedhjaelp.dk