TV-direktør brænder for mission

Svensk TV-direktør blev leder for KKR/TV i København. Han pendler fortsat fra Stockholm for at missionere i Danmark- Det er ’jätte roligt’ (rigtig sjovt) at lave TV, lyder det på svensk.Han er svensker med arbejde i København, men med adresse i Stockholm. Han har startet TVinter i Sverige og været direktør for svensk TV4öst i fem år.
Tore Pansell er nu direktør for KKR/TV, som holder til i KKKC (Københavns Kristne Kulturcenter) på Drejervej på Nørrebro.

Tv i 20 år

– Jeg ser mig selv som privilegeret over at kunne gøre det bedste, som er at evangelisere gennem det mest effektive medie, nemlig tv, siger Tore Pansell.
Han har lavet tv i 20 år, siden 1983, hvor han var med til at starte den kristne svenske tv-station, TVinter. Han var også med til at starte KKR/TV op i 1984, selvom han ikke har haft meget at gøre med den danske kristne tv-station før 2001, hvor han blev direktør. TVinter havde på det tidspunkt en bus fyldt med tv-udstyr, der fungerede som en mobil tv-station. Den kørte til København og var med til at hjælpe det nystartede KKR/TV. Efter TVinter blev han ansat hos svensk TV4, men valgte at stoppe i 2001.
– Jarle Tangstad kontaktede mig, da han hørte, at jeg stoppede på TV4. Han spurgte, om jeg ikke havde lyst til at komme til København og arbejde for KKR/TV, fortæller Tore Pansell.
Han havde lovet TV4 at blive der i tre år, da han startede i 1996. Her var han direktør for lokalafdelingen TV4öst, men Tore endte med at blive i fem år, før der skulle ske noget nyt.

– Min hovedopgave er at få økonomien til at hænge sammen, siger Tore, og fortsætter: – Man må have en stærk økonomi for at være fri og for at kunne lave gode missionsprogrammer.
Kristent tv igen

– Man kan ikke sige, at det var et skridt fremad i karrieren at starte på KKR/TV, men noget i Jarle Tangstads spørgsmål interesserede mig, siger Tore Pansell. Han ville gerne lave kristent tv igen. Den svenske tv-mand besluttede sig for at prøve i tre måneder.
– Jeg ville se, om jeg kunne gøre en forskel, siger han om begyndelsen hos KKR/TV. Der gik dog kun to måneder, før Tore Pansell fremlagde et forslag til en strategi for driften af tv-stationen.
Jarle Tangstad spurgte, om han kunne gennemføre det, og Tore indvilligede i at blive til 2002.
– Tiden inden for tv i Sverige må have været en forberedelse på arbejdet her, griner Tore.

Tv på arabisk

Et af punkterne i strategien er at gøre KKR/TV til et internationalt produktionscenter. Optagelsesstudiet blev ikke brugt nok, men nu skulle det bruges til at lave produktioner for andre lande.
Et af de mest spændende projekter, som er i gang, er ’Alsanabel’, som er et børneprogram på arabisk, der bliver sendt til Mellemøsten over SAT7. Målet er at nå arabisktalende børn og unge, og KKR/TV har fået meget positiv respons på udsendelserne.
Et andet projekt er ’Me and My Home’, som er et menig-hedsplantningsprogram for husmenigheder i den arabiske verden. Gennem drama og undervisning bliver det vist, hvordan man opbygger en menighed i sit eget hjem. KKR/TV har modtaget mange vidnesbyrd om, hvordan mange menigheder er blevet startet ved hjælp af ’Me and My Home’. Ifølge Tore Pansell er omkring 500 kirker startet over de sidste år i Mellemøsten med støtte fra dette menighedsplantningsprogram.

Det rigtige

– Det er rigtigt at gøre, svarer Tore Pansell på spørgsmålet om, hvorfor KKR/TV lægger studie til arabiske programmer.
Han siger, at det at nå børn og unge og at plante menigheder er det strategisk vigtigste, som man kan gøre i Mellemøsten lige nu.
KKR/TV vil på sigt også gerne kunne sende til arabisktalende københavnere.
– KKR/TVs vision er meget enkel: At præsentere Kristus for den almindelige københavner, siger Tore Pansell.

Kirker bør bruge tv

De programmer, som den kristne tv-station får bedst respons på, er udsendelser fra møder med Charles Ndifon, Hans Berntsen og programmer med vidnesbyrd om forskellige åndelige oplevelser, som folk har haft. KKR/TV sender blandt andet også programmer med undervisning, men den største udfordring er økonomien.
– Min hovedopgave er at få økonomien til at hænge sammen, siger Tore, og forsætter: – Man må have en stærk økonomi for at være fri og for at kunne lave gode missionsprogrammer.
Tore Pansell lovede at blive i KKR/TV indtil 2002, men nu i 2003 sidder han stadig bag bordet på det smalle kontor. Han har ingen planer om at skifte job lige med det samme.
– Det er hårdt, men Gud er god, smiler Tore. Han hjerte banker for at lave fjernsyn og at evangelisere.
– Min længsel er, at kristne i hele Danmark må se kraften i tv’et, og at kirkerne må bruge det mere. Vi er åbne for, at andre kirker kan optage programmer hos os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stockholm-Kbh retur

Tore Pansell er glad for at arbejde i Danmark. Han bor med sin familie i Stockholm og tager med toget til København for at være der 3-4 dage om ugen. Han er glad for kirken og atmosfæren i Danmark.
– Jeg kan godt lide danskerne og deres humor, men ikke Janteloven, siger Tore og tilføjer smilende: – Jeg kan heller ikke lide skattesystemet, men det gælder også i Sverige…

Fakta om SAT-7
Kristent satellit-tv, som er en tjeneste for kristne i Mellemøsten og Nordafrika. SAT-7 startede i 1995 og sender nu 84 timer om ugen. Programmerne er tilpassede den mellemøstlige kultur og den religiøse og politiske baggrund, som områderne har.

Fakta om TVinter
TVinter arbejder i Sverige og Mellemøsten. Man producerer blandt andet kristne svenske og arabiske børneprogrammer, hvor de sidste sendes over SAT-7 til Mellemøsten. Derudover producerer TVinter også lokaltv.


Artiklen fortsætter efter annoncen: