Cd-anmeldelse
Amy Grant: Simple Things

Efter seks turbulente år i sit privatliv er Amy Grant tilbage på den verdslige popscene.
Hendes megasucces med pladen ”Heart in Motion” i 1991 solgte 5 mio. Sidste cd ”Behind the Eyes” (1997) fik guld. Nu er der gået 6 år, inden dette 17. album blev sat i salg.
– Jeg fortjener slet ikke denne opmærksomhed, siger hun. For mellem de to sidste pladeudgivelser er Amy Grants ægteskab gennem 16 år med sangeren Gary Chapman gået i stykker. Det blev kun til en enkelt julepladeudgivelse, for som Amy siger:
– Selvom mit liv lå i ruiner, så fejrede alle omkring mig stadig jul. Så det gjorde jeg også!
I 2000 giftede hun sig med country sangeren Vince Gill, og under forberedelserne til en ny plade blev hun pludselig gravid, og datteren Corrina (født marts 2001) forsinkede udgivelsen. Et år senere vendte Amy tilbage til sine rødder og optog ”Legacy…Hymns and Faith” med de gamle åndelige vækkelsessange. Men nu har hun genfundet sin ”pop-spirit” igen med et velproduceret og flot album optaget i et verdsligt studie.

For en sanger, hvis primære publikum er kristne, kan en skilsmisse smadre karrieren. Men det har også givet livserfaring til sangteksterne. På ”Simple Things” viser den nu 42-årige Amy sig som en kvinde, der har kæmpet med livets valg, men har genfundet nåde og helbredelse:
– Jeg ved, jeg har gjort store fejltagelser. Jeg har ikke noget at skjule, siger hun i titelsangen: ”Happy”. Flere sange kredser om at samle livet brik for brik gennem det sande mirakel: at være tilgivet.
– Jeg er vandret fra skammens sted og ud i det åbne land, til tilgivelsens lys for enden af tunnelen, siger Grant. „Simple Things“ er et meget transparent album med et fundamentalt og enkelt budskab – deraf navnet.
Selvom teksterne ikke er så åbenlyst kristne som tidligere, er hovedfokus stadig Amys personlige liv og tro.
Stilen er stadig lys country-pop båret af hendes fantastisk rene, afslappede og fyldige stemme. Havde hun været mand, havde hun heddet Cliff Richard! Deres stemmer minder så meget om hinanden.
„Simple Things“ bryder ikke ny jord, men fornyer hverdagen med 10 simple, søde og bundærlige melodier.