I uorden

Brev:

Kære Orla Lindskov
En ældre dame på 88 år ringede lige til mig og bad mig hjælpe hende med at skrive efter en salvedug. Det lovede jeg hende.
Hun har ondt i sit lår. Hun har haft det brækket, og der er en plade i. Hun klager også over ondt i ryggen, og hun har også lige haft blærebetændelse. Det er næsten det hele, der er i uorden lige i øjeblikket. Hun kan ikke rigtig holde det hele ud. Måske er der også lidt nerver med i spillet. Jeg besøger hende ret tit. Jeg synes, det er bedst, at du selv sender salvedugen til hende. På forhånd tak.
Vi er begge medlemmer i den samme kirke. Men hun har ikke været i kirke i man-ge år. Vi salver også syge i kirken; men nu var det i Udfordringen, hun hav-de læst om dig. Derfor gør jeg, som hun ønsker.
Kærlig hilsen
I.G. Bornholm

Svar:

Skyldfølelse

Kære I.G.
Det er svært at blive gammel, især i de perioder, hvor der er noget i vejen med det hele.
Sygdom og svaghed er også en hård belastning for nerverne. Sygdom og svaghed kan nemlig give skyldfølelse. Især hos mennesker, der igennem en forkert forkyndelse har fået den opfattelse, at sygdom på en eller anden måde er straf, endog Guds straf. Eller at sygdom skyldes mangel på tro.
Jeg har sendt din ældre veninde den ønskede salvedug.