De glæder kirkemusikelskere

Jysk Kirketrio drives af skønheden i kirkemusikkenKarin Elkjer, sopran, Susanne Bechmann, fløjte og Erik Linow, orgel eller klaver – er Jysk Kirketrio.Trioen har nu eksisteret i ca. 4 år og givet koncerter rundt omkring i landet, bl.a. for stuvende fulde kirker på turistøen Bornholm.
De er værd at lytte til – og bedst, hvis kirken har et godt orgel, og den ikke er for lille, så deres musikalske talenter kan udfolde sig og komme til deres ret.

Jydsk Kirketrio: Susanne Bechmann, Erik Linow og Karin Elkjer – her i Hjerndrup kirke efter koncerten 9. september
Fra duo til trio

Oprindelig startede trioen som duo, fortæller Erik Linow. Men efter at sopranen og fløjtenisten også havde indledt et samarbejde besluttede de på et tidspunkt at gå sammen alle tre.
– Det er en god besætning, mener Erik, – alle instrumenter klæder hinanden.

Hvordan sammensætter I jeres program?
– Det afhænger af kirkerummet, hvad vi kan spille, siger Erik Linow, der er organist ved Vor Frelsers Kirke i Vejle, – men vi vil gerne have et lidt større værk og derudover både ældre og nyere ting – og sammenlagt helst ikke mere end en times musik.
De tilstræber altid, at det bliver et varieret program.

Hvad er motivationen for jer?
– Det er spilleglæde, siger organisten først, og tilføjer så, at det for ham personligt er skønt at få lov til at ære og ophøje Gud med skøn musik.
– Skønheden bør have meget stor plads i kirken, fortsætter han, – for skønhed har noget at gøre med Gud selv på grund af, at det, han har skabt, er skønt.
– Han har også skabt os med talenter, og dem får han igen ved, at vi ærer ham fx gennem musikken.
Endelig er det vigtigt for Udfordringens kirkemusikanmelder, at musik kan være med til at understrege evangeliet.
Jydsk Kirketrio giver ikke mange koncerter, så man skal udnytte chancen, hvis de er programsat i en kirke i nærheden. Deres næste koncerter finder sted den 12. nov. i Brande Kirke og den 23. nov. i Nybøl Kirke ved Sønderborg.