Fælles fremstød giver præster nyt mod på livet

De vil sammen gentage Fest i Fælledparken næste sommer – med eller uden NdifonNi kirker i København stod sammen om en fest-lørdag i Fælledparken d. 23. august og det har nu givet dem mod på mere samarbejde.
– Det var et spændende skridt, og først var jeg selv imod. Men det var godt, vi kom med, og det har sat sig positive spor i menigheden, siger Christian Alsted, som er præst i Jerusalemskirken (Metodistkirke) og bidrog bl.a. med gospelkoret Kefas.
– Der var en glad stemning. Regnen standsede netop fem minutter før vi begyndte, og så havde vi godt vejr resten af dagen. Det var dagens første mirakel, fortæller Michael Jensen, der er præst i Kristuskirken (Baptisterne). Fra hans kirke sørgede det tværkirkelige børne- og ungdomsarbejde Upside-Down for forrygende western underholdning for børnene.
– Det var godt at være ude i det fri. Man er sammen på en anden måde. Man kunne gå lidt væk fra tribunen og nyde parken. Børnene kunne lege i hoppeborgen. Og folk, der tilfældigt kom forbi, kunne uforpligtende stå lidt og se på. Mange blev fanget ind af det, der skete. Nogle blev helbredt.
Udover den klump af mennesker på ca. 1500, der var samlet rundt om pavillonen, var der formentlig i alt 1500 andre i løbet af efterdagen.
– Vi har fået ca. 20 tilmeldte til vort næste Alpha-kursus, som kommer fra Fælledparken, fortæller Lars Due Christensen, som er præst i Pinsekirken i KKKC.
De øvrige præster fortæller også om ekstra tilmeldte til deres Alpha-kurser.
– Vi har fået ca. 30 kontakter, som vi skal følge op på, fortæller Christian Alsted.
– Vi var fælles om en brochure, som indbød til Alpha-kurser, og det var det eneste, vi reklamerede for, fortæller Lars Due Christensen.
– Ca. 300 skrev sig på et kontakt-ark, og de fordeles efter, hvor de bor. Vi har også været fælles om alle udgifter – i alt ca. 30.000 kr. Vi havde bl.a. annonceret i Metro-express og Søndagsavisen foruden KKR/TV og vore databaser.
Udover de tre nævnte kirker var også Pinsekirkerne på Frederiksberg og i Lyngby. Apostolsk Kirke på Fillipavej og på AMagerbro var med. Samt Citykirken (Baptist) i Tåstrup og Bethlehemskirken (Folkekirke).
Men desuden deltog mange fra andre kirker. Og arrangørerne vil forsøge at samle endnu flere om „Fest i Fælledparken“, når de gentager arrangementet næste år.
Vi har bevidst inviteret alle præster – også Folkekirken – til orientering. Vi har iukke noget ønske om at beholde Charles Ndifon for os selv. Vi mener, at det han kommer med, er til velsignelse for hele Guds folk.
– Vi ved ikke, om det bliver med Charles Ndifon igen næste år, siger Lars Due.
– Uanset om vi har en stor kanon vil det være dejligt at komme sammen på tværs af kirkerne under åben himmel.
– Og så er det billigere end at leje Forum, tilføjer Michael

Kirkelig skepsis

– Der var lidt skepsis mht. Ndifon forud i nogle af kirkerne, men den forsvandt fredag aften, hvor vi var sammen til et forberedelsesmøde med ham. Det oplevede alle positivt og ikke afskrækkende, fortæller Michael Jensen.
Vi holdt som forberedelse en tema-dag forud om helbredelse, hvor vi havde en teolog og en læge til at komme med indlæg. Menigheden bakkede op – og vi kan glæde os over, at vi skal døbe et nyt medlem allerede 1. november.
– Ndifon har jo en dejlig rolig måde at forkynde på. Der sker dramatiske helbredelser, men han dramatiserer ikke. Og jeg synes, han fik hele evangeliet godt fortalt på en nærværende og personlig måde: At Jesus døde og opstod og tog dine synder. han prædikede jo faktisk i 1½ time…

Præsterne Lars Due Christensen, Christian Alsted og Michael Jensen har lært af Fællespark-arrangementet, at kirkerne skal ud i frisk luft for at nå københavnerne

Grænseoverskridende

– For os var det grænseoverskridende at være med, indrømmer Chr. Alsted.
– Vi be’r ganske vist for syge, men „ikke på den måde“. Så jeg tænkte, at menigheden ikke var klar til det lige nu.
Men det viste sig at være en ubegrundet præste-frygt. Fredag blev en ung kvinde i menigheden spontant helbredt for en ski-ulykke, og det ændrede meget. Hendes korsbånd var revet over og hun har længe ikke kunnet arbejde, faktisk stod hun til fyring.
Men efter helbredelsen var hun til forundersøgelse, hvor man konstaterede, at en operation ikke var nødvendig. Det har gjort et stort indtryk.
Men der er fejl hos os alle – også hos Ndifon. Og hvem af os kunne tåle at blive bedømt på én gudstjeneste? Hvis man kommer med en forudfattet mening, vil man kunne fælle enhver. Vi havde vore forbeholder – både før og efter. Men det var en opmuntringfor menigheden at være med.