Gamle unge rocker igen

For 12 år siden var det dem, der var unge. Forrige lørdag fandt Allan Høyer Band sammen om en reunion-koncert i Århus- At det var 12 år siden, de sidst havde spillet sammen, kunne ikke mærkes.
Det er pastor Per Rasmussens kommentar efter Allan Høyer Bands ”Revival koncert” forrige lørdag i Frikirken ved Runddelen, Risskov.
Med nutidig aktualitet i både tekster og melodier hævede bandet sig over enhver form for nostalgi, siger han. Per Rasmussen synes tværtimod, at de kristne tekster er mere aktuelle i dag end nogensinde.
Det kan altså lade sig gøre at levere varen, selv om man i andres øjne er blevet lidt ældre. Efter koncerten udtalte Allan Høyer:
– Det var en både sjov og in-spirerende udfordring at finde de gamle numre frem – de lå ikke så langt tilbage i erindringen, som vi kunne frygte. For mig personligt betød koncerten også begyndelsen til en ny tid med musikken og lovsangen.
I dag er Allan Høyer pastor for Lemvig Kristne Center.

Indspillede vinylplade

Allan Høyer Band var i sin tid et af halvfemsernes mest markante danske kristne bands.
Den 7. oktober 1989 stod et syv mand stort orkester på scenen i Kristent Center i Herning med en stabel sange, som de havde indøvet på rekordtid. Nogle selvkomponerede – andre tidsaktuelle lovsange fra det kristne repertoire.
Med et levende publikum på hen ved 200 blev det til en live-indspilning – og en LP: ”Allan Høyer Band – Kom Tilbage Nu”.
Bag ved teksterne lå et ønske om at drage mennesker tættere til Gud og se sig selv i lyset af Skaberen, som vi på grund af synden har mistet kontakten med.
Det blev til en række koncerter i det kristne landskab. Folmers Fest arrangeret af Youth for Christ, den årlige musikfestival Opstand i Vejle samt menighedshuse og kirker i hele landet nåede at stifte bekendtskab med gruppen.
Som så ofte før blev gruppen indhentet af dagligdag og familieliv og måtte indstille aktiviteterne allerede i begyndelsen af halvfemserne. Men bandet nåede da at holde en friluftskoncert i Berlin! – en af de mest mindeværdige oplevelser.
Nu har de så bevist det. Et band kan genopstå efter mange års pause. En reminder til os om, at det kristne budskab alrig bliver umoderne!