Lene tror på det, hun synger

Lene Matthiesen fra Århus, som vandt „Stjerne for en aften“, elsker at synge gospel – fordi det når ind til os…- Det største for mig er at kunne gi’ folk noget. Det er derfor jeg synger gospel.Sådan siger Lene Matthiesen, som i fredags vandt DRs Stjerne for en aften – og som i weekenden er stjerne på Århus Gospel Festival, hvor hun også er med til at indsynge en CD.
– Jeg elsker bare at synge, siger Lene til Udfordringen.
– Det er dét, jeg føler mig bedst hjemme i – og det er dét, jeg gør bedst, tror jeg.
Det er nok også derfor jeg har bevæget mig i gospel-miljøet i så mange år. Fordi det rører folk – og det siger mig noget personligt, fortæller Lene. Hun har sunget i gospelkor i metodistkirken i Århus, siden hun var 13 år.
– For ti år siden kom jeg med blandt de ca. 25 sangere i Århus Gospel Choir, desuden bruger jeg en aften om ugen i Århus Gospel Voices, hvor der er ca. 50 sangere, fortæller hun. Desuden har Lene netop startet et børne-gospelkor op efter sommerferien, og hun står for lovsangen i hendes egen kirke – foruden at lede gospel-workshops i weekender.
Så gospel fylder en stor del af Lene Matthiesens liv. Men hun har også to drenge – Tobias og Jonathan – på 5 og 4 år og en kæreste, som dog også spiller musik!
Kæresten Stephen – som ikke børnenes biologiske far – er uddannet pianist. Han spiller også med i Århus Gospel Voices.
Lene har selv gået på musikkonservatorium i Århus, men sprang fra efter 1½ år.
– Pludselig havde jeg for meget med to små børn osv., fortæller hun.

Stolt dirigent

I stedet er det blevet gospel-musikken, der har fået gavn af Lenes store stemme. Hun kom med i Århus Gospel Choir.
Dirigenten Hans Christian Jochimsen siger:
– Hun blev hurtigt en af korets faste solister, og hendes store stemme har bragt hende helt frem i forreste række indenfor det danske gospelmiljø – og nu har resten af Danmark også fået øje på hende.
Lene har været en del af Århus Gospel Festival siden begyndelsen, og vi er stolte af igen at kunne præsentere „vores“ stjerne: Lene Matthiesen, siger Hans Christian Jochimsen

Født i Indien

Lenes lysebrune hudfarve skyldes, at hun er født i syd-Indien. Allerede 2 måneder gammel blev hun adopteret af sine danske forældre.
Og hun har aldrig siden været i Indien:
– Jeg kender jo ikke mine biologiske forældre, og det vil være umuligt at opspore dem, siger Lene, som føler sig fuldstændig som dansker. Bortset fra de to måneder som baby i Indien, har hun tilbragt alle sine 28 år i Danmark.
– Da jeg lige var blevet student, snakkede mine forældre og jeg om, at vi som familie skulle prøve at tage en tur til Indien for at opleve landet, kulturen, maden osv. Men vi havde for travlt, så det blev ikke til noget.
Lene har to ældre danske søskende.

Sangen er en gave

Om Lene når frem til finalen om at blive den endelige vinder af „Stjerne for en aften“ den 5. december, skal afgøres ved to semifinaler sidst i november. Men sejren i fredags på 42 pct. af stemmerne gav hende mere selvtillid.
– Jeg syntes også, at de andre deltagere var gode, men vi var bare meget forskellige, så jeg var i tvivl om, hvem der ville vinde. Jeg havde regnet med, at vi lå nogenlunde lige, siger Lene, der naturligvis håber på at vinde finalen.
– TV er jo et voldsomt medie, hvor man bliver set af utroligt mange mennesker. Det giver mulighed for at blive kendt og synge for mange flere.
Lene lægger ikke skjul på, at det er gospelsangenes åndelige indhold, der gør det så personligt for hende at synge.
Hun har ikke kunnet undgå at lægge mærke til, at hun kan røre mennesker med sin sang, og det er, som hun siger, „en fed oplevelse“.
Det var også ret overvældende med alle de små piger, der gerne ville have en autograf efter konkurrencen.
Rikke+Henri