Du er mere end bare en brik!

D. 17. november er forb, og min fødselsdag er nu slut. De sidste mange år er der gerne sket noget uheldigt, f.eks. kan nævnes, at Danmark tabte på min fødselsdag til Spanien i 93, og dermed ikke kom med til VM. I 95 havde jeg dårlig mave, og på min 14-års fødselsdag sprang flagsnoren, så der blev ingen flagen den dag.
I år var da heller ingen undtagelse, men denne gang var jeg dog forberedt, for på min fødselsdag i år røg den sidste vinder ud, hvis du spørger mig, nemlig Güner. De andre er fine folk ingen tvivl om det, men Güner havde det, der skulle til, lige på nær heldet. Han røg ud på sten-saks-papir til sin gode ven Frank, og det udløste tårer over hele linien. Güner sluttede af med at sige, at han hele tiden har set dette som et spil, men lige nu kunne han godt mærke, at det var lidt mere end det.
Dette er nemlig et spil med mennesker, og mennesker, som man har delt lang tid med, kan sjældent og bør aldrig blive blot brikker og spillere. Frank, Rie, Marinela og Güner så hvor svært, det kan være i aften.

Som nævnt tidligere havde jeg det rigtig godt med Güner, og flere af de andre har jeg også set efter hjemkomsten bl.a. Stig, Lisbet, Kim og Hans. Der er ingen tvivl om, at jeg er blevet beriget med en masse bekendtskaber, som jeg vil nyde at hilse på de kommende år, og sådan tror jeg det er for langt de fleste.
Mens jeg sad og så dette afsnit, var der en ting, der slog mig; ingen talte negativt om hinanden, og det var da i grunden dejligt at se. Hvorfor? Måske fordi de efterhånden har set hinanden i så meget godt og skidt, at de nu ved, hvorfor folk gør og folk er som de er i rigtig mange situationer. Én sagde engang til mig; at jo mere tid du bruger på et andet menneske, desto mere vil du begynde at holde af dette menneske, fordi du forstår, hvorfor han eller hun gør det, vedkommende gør.
Det sidste jeg så tænker er, at det er logisk nok, at vi vil gøre meget for dem, der står os nær, og at vi sætter pris på dem, der behandler os godt. Men ligeså ulogisk kan det være at forstå, at Jesus, som jeg langt fra altid behandler lige godt, vil gøre ALT for mig. Han vil aldrig se dig som en brik eller en spiller. Han venter ikke på, at du gør noget for ham først. For ham er du mere end blot et bekendtskab, han ønsker at være din ven.

„Større kærlighed har ingen, end den at sætte livet til for sine venner“ (joh 15,13)
Det gjorde Jesus for dig og mig.