Hjemløsepris til leder af skurby

Lederen af Skurbyen i Aalborg, Finn Christiansen, modtog i oktober Hjemløseprisen for arbejdet med Skurbyen, som er et bofællesskab for seks alkoholikere. Skurbyen drives af Kirkens Korshær og Aalborg Kommune og danner forbillede for flere andre bofællesskaber i Danmark.
– Jeg er glad og stolt på egne og på Korshærens vegne. Det er dejligt at konstatere, at andre lægger mærke til det arbejde, man gør, siger Finn Christiansen til Korshærsbladet.
– Vi var de første i Danmark, som lavede sådan et projekt for hjemløse. Og det er nok derfor, jeg har fået prisen. I dag findes der 20 andre projekter, som ligner vores, fortæller han.
Det er ikke første gang, at Finn Christiansen modtager en pris for sit banebrydende arbejde. For nogle år siden modtog han naboernes Skipperpris som påskønnelse. Den pris betød særlig meget for ham, da de samme naboer år forinden havde indsamlet 1.000 underskrifter i protest mod Skurbyen.
Finn Christiansen, der er 56 år, er uddannet som omsorgsassistent inden for Åndssvageforsorgen. Han har tidligere arbejdet på en institution for epileptikere og var, før han kom til Kirkens Korshær i 1980, souschef på et kommunalt plejehjem i Vodskov syd for Aalborg.
Med prisoverrækkelsen er det anden gang, at en medarbejder i Kirkens Korshær modtager Hjemløseprisen. For to år siden var det korshærspræst Johan Petersen fra Mariatjenesten på Vesterbro, der var modtager.