Har mavesmerter

Brev:

Kære Orla Lindskov
Jeg skriver til dig for at bede om forbøn og tilsendelse af en salvedug.
Jeg er plaget af diarré og mavesmerter samt for højt blodtryk. Jeg er nu i gang med at afprøve den tredje slags piller for blodtrykket, da nogle blodtrykspiller tilsyneladende forværrer maveproblemerne.
Jeg er overbevist om, at årsagen til problemerne skyldes stress og dårligt arbejdsklima på mit forrige arbejde og et stort arbejdspres på det nuværende.
Jeg er en personlig kristen og tror på forbønnens magt.
M.V.
København

Svar:

– både godt og ondt

Kære M.V.
En passende portion stress er sundt og godt. Man får udrettet noget, og med det øgede alarmberedskab, som stress giver, er det som regel også noget godt, man får udrettet. Man yder altså en god indsats med en passende portion stress. Men stress i for store og vedvarende portioner er ikke godt for vores helbred hverken fysisk eller psykisk. Kroppen og psyken kan nemlig ikke klare at være i alarmberedskab hele tiden.
Hvis man udsætter sig for stress i længere tid, kan det resultere i vedvarende træthed, mavesyreproblemer, endda mavesår, nervøs tyktarm, søvnproblemer, spændinger, hovedpine og andre uartige ting.
Selvfølgelig er det bedste at skille sig af med det i ens liv, som giver stress. Men det er jo ikke altid muligt. F.eks. hvis det handler om din arbejdsplads eller familien. Fra lægelig side er man nået til den erkendelse, at stress nok spiller en større rolle i forbindelse med sygdomsudbrud, end man hidtil har antaget. Jeg har bedt for dig og sendt dig en salvedug. Jeg tror som du på forbønnens magt. Jeg vil bede om, at du af Jesus må blive iklædt en usynlig rustning, så at du, selv om du bliver på din nuværende arbejdsplads, ikke må få en arbejdsskade ud af det.
Jeg vil bede om, at Jesus vil bevare dig.