Nu kan du tage din teenagedatter med

Initiativtager Sigrun Fryd sammen med sin datter Elisabeth. Elisabeth vil tage særligt hånd om teenagerne på næste inspirationsdag.
Initiativtager Sigrun Fryd sammen med sin datter Elisabeth. Elisabeth vil tage særligt hånd om teenagerne på næste inspirationsdag.

Kvinder i Netværk lægger med den trejde inspirationsdag op til, at deltagerne tager deres teenagedøtre med til en dag med undervisning, vidnesbyrd, lovsang og fælleskab.

Det startede med en halvdags samling med 75 deltagere i Assentoft frikirke, og det voksede ved det andet arrangement til en hel dag og alt udsolgt på UMO’s center Sjellebro ved Randers.

Derfor har kvinderne bag netværket, Sigrun Fryd og Bente Lillelund, ved den trejde inspirationsdag lørdag den 14. juni 2014 valgt at benytte pinsekirken i Randers som lokation. Her er der nemlig plads til flere deltagere. Og som noget nyt er der lagt op til, at man tager sin teenagerdatter med – hvis man har en.
– Vi vil gerne opfordre mødre til at tage deres teenagedøtre med. Der er steder rundt om i landet, hvor der ikke er så meget gang i ungdomsarbejdet. Jeg tror, der sidder teenagere rundt omkring, som har brug for fælleskab og opmuntring. Det vil vi gerne være med til at tilbyde dem, siger Sigrun Fryd.
Sammen med et team af unge vil Sigruns datter Elisabeth, som selv er 18 år, tage sig godt af teenagedeltagerne hele dagen.

Solfrid Quist tilbage i Danmark

Dagen starter kl. 10 med fællesmøde og lovsang. Gæstetaler er Solfrid Quist Natvig fra Norge. Solfrid er en erfaren forkynder med fokus på bl.a. forbøn og Den Hellige Ånds virke i den enkelte. Hun rejser i dag over hele verden som forkynder og underviser på bibelskoler. Solfrid har tidligere boet i Danmark og været en del af Ungdom Med Opgave, hvor hun bl.a. var skoleleder for nogle af de første bibelskoler for unge og senere for to forbønsskoler på UMO’s center Sjellebro.

Nyt mod og styrke

Om eftermiddagen deler generationerne sig. Maria Lundager fra Aalborg vil tale til teenagerne, og de øvrige deltagere vil kunne høre Kjersti Dirksen fortælle om sin families kamp mod depressionen, da hendes mand blev syg.
– Dagens tema er ny styrke, nyt mod. Mange kæmper på forskellige områder i deres liv. Vi håber at kunne være med til at give nyt mod og styrke, siger Sigrun og fortsætter:
– Kjerstis vidnesbyrd er et eksempel på en familie, som er kommet ud af en krise og har fået nyt mod.
Kvinder i Netværk har snart været i gang i Danmark i ét år. Netværket startede i Norge for over 20 år siden og har spredt sig til Sverige, Island og senest Danmark. Idéen med at tage teenagere med kommer også fra de norske søstre.
– Vi kopierer jo sådan set bare det, de gør i Norge. Her nærmest eksploderer teen-agesamlingerne i kvindesamlingerne. Ved sidste konference i oktober var der 400 teenagepiger. Jeg var med som forbeder, og det var så stærkt at se, hvor sultne og modtagelige de var efter Gud, slutter Sigrun, som glæder sig til at mødes på tværs af generationerne i Danmark også.
Det fulde program kan ses på Kvinder i netværks nye danske hjemmeside: www.kvinderinetværk.dk