Nye ansigter i Klippens gadearbejde i København

(Læsetid: 2 minutter)
Vesterbro Lokal TV fulgte sidste år Kontaktcenter Klippens kørselsteam , som kører rundt til pladser i København, der er kendt som hænge-ud steder for hjemløse og misbrugere. Her møder man brugerne på deres hjemmebane, og kørselsteamet prøver at motivere dem til et sundere liv. Der bliver altid uddelt frisksmurte sandwiches, kaffe, the og varm kakao. Til venstre på bænken på Enghave Plads ses Klippens leder Allan Frederiksen.

To unge skal hjælpe med opsøgende arbejde blandt hjemløse og misbrugere

Den 1. marts starter Sarah Aasebø Schmidt og Steffen Reimers-Nielsen som gadeplansmedarbejdere i Kontaktcenter Klippen på Vesterbro i københavn.

Sarah og Steffen skal hjælpe med at udvikle centrets opsøgende gadeplansarbejde med målrettet støtte og rådgivning til hjemløse, misbrugere og andre socialt udsatte.

Sarah Aasebø Schmidt skal arbejde i Klippens Kørselsteam, som blandt andet besøger nye pladser rundt om i København.
Sarah fik en vision

Sarah Aasebø Schmidt på 22 år er ansat af Klippen 10 timer om ugen til Klippens Kørselsteam, som indbefatter udvikling af arbejdet på Hulgårds Plads og besøg på nye pladser rundt i København.

Sarah bor i København og er pt. i gang med at læse antropologi på Københavns Universitet.
Hun har gennem de sidste par år været frivillig i Klippens opsøgende gadeplansarbejde på Hulgårds Plads sammen med POX GO, som er en del af Kirken i Kulturcenterets ungdomsarbejde. Sarah fik efter en længere udenlandsrejse en vision om at starte et opsøgende arbejde i området. Og det har hun så gjort lige siden i et samarbejde med Klippen.
Sarah har vist, at hun brænder for og elsker at række ud til udsatte mennesker, fortæller centrets leder, Allan Frederiksen.

Steffen leder kurser

Steffen Reimers-Nielsen på 29 år er ansat af Klippen 12 timer om ugen, ligeledes til opsøgende gadeplansarbejde med Kørselsteamet. Han skal også arbejde i Klippens kommende formiddagscafé samt udvikle et nyt gruppeprojekt, der bliver en form for kursustilbud med samtaler, sociale aktiviteter og hyggeligt fællesskab.

Steffen Reimers-Nielsen går på 3K: I klippen skal han bl.a. udvikle kurser.

Steffen er oprindeligt fra Sønderjylland, men bor i dag i Gentofte sammen med Sina, som han har været gift med siden august 2015.
Steffen er pt. i gang med sidste år af sin bacheloruddannelse inden for kristendom, kultur og kommunikation – kaldet 3K. I sin fritid er Steffen ligesom Sina engageret i Kirken i Kulturcenteret.

Han er i dag blandt andet leder af et 12-trins kursus og frivillig medarbejder i kirkens børnearbejde.

Steffen har i nogen tid haft et ønske om at række ud til socialt udsatte i Københavns kommune.

Læs også