Min plan eller Guds plan?

Livet med Gud er ikke en garanti for personlig succes. Faktisk er målet, at jeg skal blive mindre...

At du følger Guds plan for dit liv, er ikke en garanti for personlig succes. I hvert fald ikke ud fra de gængse kriterier for succes…

Luften, der omgav disciplene, var tung af forventning på deres vej til påskefejringen i Jerusalem. De var upcoming stjerner, på vej mod deres store gennembrud.

Disciplene havde turneret rundt i provinsen i flere måneder med hovednavnet Jesus, og nu skulle deres investering snart give endeligt afkast. For i Jerusalem ville Jesus endelig demonstrere sin magt og lade sig krone som konge.

Og hvem havde han udvalgt til at regere sammen med ham? Dem selvfølgelig! I det håb var de gået “all in” og havde forladt alt, de ejede. Nu var det bare et spørgsmål om tid, før det hele ville kulminere.

Spoiler alert! Sådan gik det ikke. Disciplene måtte se deres store håb blive hånet på et kors, hvorefter de måtte gemme sig i frygt for jødernes dom. Så kan man da tale om en skuffelse. Men Guds planer var større end disciplenes. Jesus måtte gå i døden for at tage straffen for menneskernes overtrædelser, så de kunne blive erklæret skyldfri og dermed opnå evigt fællesskab med ham.

En handling med noget større dimensioner og markant bedre afkast end disciplenes selvrealiseringsprojekt. Da Jesus gjorde comeback og opstod fra de døde, begyndte disciplene så småt at få øjnene op for dette.

I bagklogskabens lys kunne de nu se, at Guds egentlige plan var meget større end deres egen plan.

Læs resten af artiklen på udf.nu