’Du skal ikke takke mig – tak Jesus’, sagde grækeren, da han trak Kamran op af det iskolde vand

- Det er Gud, der vælger os, ikke omvendt, konkluderer den tidligere muslim, som nu er kristen og bor i Danmark.

Kamran har fået et nyt liv i Danmark. Han er blevet døbt, har en dansk plejefamilie og læser til fysioterapeut.

Kamran var 24 år i 2015 og boede i Teheran. Han havde læst jura på universitetet i flere år. Men han kunne ikke få det til at stemme i sit hoved, at hvis Allah var kærlig, hvorfor lærte de så på jurastudiet om de mange hårde straffe, som lovovertrædelser blev mødt med. Og det fik ham til at stille kritiske spørgsmål i klassen. En dag sagde hans lærer til ham: ”Du skal passe på med, hvad du siger – dine spørgsmål påvirker de andre elever!”

Der var nul tolerance i Iran for anderledes tænkende. Lærerens truende adfærd i klassen og mange andre ting gjorde, at Kamran ikke kunne se sig selv have en god fremtid i Iran.
Efter grundig overvejelse besluttede han at forlade sin familie og flygte ud af landet.

En farefuld sejlads

Han tilbagelagde til fods den bjergrige distance fra Teheran til det vestlige Tyrkiet. Og han havde fundet en tyrkisk kontakt, der sejlede folk det lille stykke fra Tyrkiet til Grækenland.

En kold dag i december befandt han sig på havet mellem en græsk ø og Tyrkiet i en overlæsset båd med 29 flygtninge. Det blev dårligt vejr, og båden gik ned. I fire timer kæmpede han og de 14 andre, der overlevede i det kolde vand, alt imens de bad til at et græsk skib ville få øje på dem. Endelig, endelig så de et politiskib, der kom nærmere…

Tak Jesus

En mand fra skibet stak sin hånd ned i vandet og trak Kamran op. I sin forkomne tilstand fremstammede han nogle ord til tak, men manden svarede: ”Du skal ikke takke mig. Du skal takke Jesus.”

– Hvem mon Jesus er, mon det er hans kollega? tænkte Kamran, og her knap seks år efter tilføjer han, at det er ikke os, der vælger Gud. Det er Gud, der vælger os.

– Vi blev indlogeret på et FN hotel og kom til psykolog. Jeg spekulerede de næste dage på, hvem denne Jesus var, som jeg skulle takke, fortæller Kamran.

Læs resten af artiklen på udf.nu


Artiklen fortsætter efter annoncen: