I Step Up-forløbet lader unge Gud tage over

Anna Jovina Jakobsen står for Step Up-forløb fra Pinsekirken Kalundborg

Step Up er et initiativ for unge, der på et kristent grundlag i 12 trin hjælper med at sætte spot på og forløse diverse problemer. Det handler om at lægge det over i Guds hænder, og det er der brug for livet igennem.

Step Up er et projekt udviklet af Lars Due-Christensen, som er præst, filosof og forfatter. Han har skrevet bogen til voksenudgaven ”Velkommen til virkeligheden” og fik idéen om, at der skulle udvikles en ungdomsudgave – som blev til Step Up. Han er også forfatter til Step Up-arbejdsbogen.

Sina Reimers-Nielsen er ansat i projektet og fortæller:

”Jeg er selv startet i en voksengruppe som 18-årig i 2009 og har oplevet, hvordan jeg ved hjælp af programmet har kunnet give slip på den bagage, jeg havde med mig. Da jeg startede, troede jeg ikke på Jesus. Gennem programmet har jeg oplevet, hvordan Jesus er levende i dag, og hvor meget frihed der ligger i at give slip og lade ham komme til”.

Step Up har kørt på forskellige efterskoler og i kirker i Odense, Roskilde og Kalundborg. Under nedlukningen har nogle forløb valgt at køre grupperne videre online. I Kalundborg står 24-årige Anna Jovina Jakobsen for at lede forløbet.

Facilitatorer selv med i forløbet

Under Annas facilitering af Step Up-forløbet havde hun sparring med Sina og blev så engageret, at hun kom med i Step Up-arbejdsgruppen. I den gruppe mødes de cirka én gang i måneden.

24-årige Anna Jovina Jakobsen fra Kalundborg tænkte egentlig, at hun havde nogenlunde styr på sit liv – og derfor ikke behøvede at gå igennem et Step Up-forløb. Som facilitator for Step Up-forløbet var en del af pakken dog, at hun selv skulle gennemgå de 12 trin i forløbet. Så det gjorde hun – fra foråret 2020. Først granskede hun sig selv og tænkte over, hvad hun ville arbejde med. Valget faldt på at sætte fokus på hendes selvbillede.

Anna ledte syv andre unge gennem Step Up-forløbet i Pinsekirken Kalundborg, hvor hun arbejder som ungdomspræst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs resten af artiklen på udf.nu