Anders Foghs skizofreni

Det er ikke så tit man får krydderen galt i halsen ved at læse Søndagsavisen, da den jo sort set ikke er andet end en reklamefinansieret læserbrevsklumme. Her i weekenden kunne den så alligevel afstedkomme et større hosteanfald med nyheden om at landets liberale statsminister, som privat person, mener at bøsser og lesbiske skal have mulighed for at blive viet i folkekirken.
Nu er jeg ikke selv medlem af folkekirken og har derfor slet ingen ret – eller lyst – til at blande mig i lige den debat, og derudover har det været et almindeligt princip at offentlige politikere ikke har blandet sig i hverken folkekirkens eller andre trossamfunds indre (teologiske) anliggender.
Anders Fogh Rasmussen er medlem af folkekirken og har af den grund ret til at udtale hvad han vil om folkekirken som privat person, men han har tilsyneladende glemt at han som privat person ikke kan ses adskilt fra det hverv han varetager. Sagen er jo den simple, at uanset om Anders Fogh Rasmussen udtaler sig om krigen i Irak eller kirkens indre anliggender, ja så blander han sig i allerhøjeste grad.
Det interessante er i denne sammenhæng ikke hvad folkekirken har af vielsesritualer, men at ministeransvarligheden kan sættes ud af funktion ved at han i nogle tilfælde åbenbart mener at udtale sig som privatperson og i andre tilfælde som statsminister. Var det derfor statsministeren eller et privat medlem af folkekirken der gik ind for Irak-krigen – og hvilken Anders Fogh Rasmussen var det lige der skrev(?) og holdte nytårstalen?

Michael Hedelund
Medlem af Kristendemokraternes Hovedbestyrelse
Holmbladsgade 54, st.th.
2300 København S.