Hver anden dansker tror på Gud

Næsten halvdelen af danskerne svarer klart „ja“, hvis man spørger dem, om de tror på den kristne Gud, oplyser Berlingske Tidende.I en helt ny undersøgelse om danskernes tro, svarer 45,7 pct. af danskerne „ja“ til spørgsmålet om de tror på den kristne Gud. Det er analyseinstituttet Catinét, der har lavet undersøgelsen for Ritzau. 20,2 pct. svarer „ja måske“, 30,5 pct. „nej“ og 3,5 pct. „ved ikke“.
I aldersgruppen under 18 år svarer hele 54,7 pct., at de tror på den kristne Gud.
Biskop i Københavns Stift, Erik Norman Svendsen, kan kun bekræfte, at danskerne generelt har fået et mere positivt forhold til tro og kristendom: – Tilstedeværelse af andre religioner og især islam som en synlig og praktiserende religion i hverdagen får mange mennesker til at spørge efter deres egne rødder og identitet. Men det er også for mange et opgør med 68-generationens manglende forståelse for traditionen. Det gælder især for den yngre generation, siger Norman Svendsen til Berlingske Tidende.