Synspunkt
Indkøbsposen

Jeg har ikke et godt øjemål. Det, kombineret med nærighed, betyder, at jeg altid har for få indkøbsposer med i supermarkedet til at bære varerne i. En tur hjem er fyldt med spænding, – vil håndtagene i posen knække, inden mine fingre falder af på grund af blodmangel?
Selv om posen klarer turen, gør mine skuldre ikke! En pose fyldt med mel, smør og mælk er med til at gøre mig til en pukkelrygget, som er dømt til at vandre i en stor cirkel med hvide knyttede fingre, og en arm der er 5cm længere end den anden.
Løsninger er der flere af. Jeg kunne købe to poser og fordele vægten, eller bedre endnu, kunne jeg sende min kone på indkøbstur. Men begge løsninger koster ekstra penge!
Sådan kan det også være i det åndelige liv. Vi går rundt med en last af vores synder fra fortiden. Nogle gange har vi gjort det i mange år. Lasten trækker os skævt igennem livet. Når vi kommer til korset, kan vi blive tilgivet. Vi er fri til at slippe byrden der. Men der er mange af os, som er blevet så vant til at slæbe rundt med en last, som gør, at vi ikke kan gå lige bagefter.
Nogen gange er det sådan, at selv om vi slipper for syn-dens last, er der alligevel noget, der skal bæres videre. Mine synder er mig tilgivet, men resultaterne af nogle af de ting, jeg har gjort, må jeg leve med resten af livet. Det er ikke rart, men her er jeg heller ikke forladt af Gud.
Som Jesus siger i Matthæus 11,30: „Mit åg er gavnligt og min byrde er let”. Et åg gør, at man får bedst styr og balance på de byrder, som skal bæres. Med forbøn og Guds hjælp kan vi få de ting, som belaster os, i et nyt fokus, nemlig set i Guds perspektiv.

Af Tim Baldwin, Lemming