Lidelser undgår vi ikke

Det er efterhånden blevet god kristendom at vride armen om på Gud og befale ham at opfylde alle vore ønsker og fri os fra alt, der ikke lige er, som vi selv ønsker.
Inge og Hans Berntsen, der begge har hjulpet mange, måtte selv igennem sygehusvæsnet for at blive helbredt, og der er vel ikke mange, der vil betvivle hverken deres tro eller deres resultater. Jeg kender udmærket de mange skriftsteder, der fortæller, at vi skal helbrede syge og udføre mirakler ved tro. Jeg tror det og har oplevet det som sandt. Men jeg kender også de vers i Bibelen, der siger, at lidelser er noget, som nogle må leve med. 2.Kor. 12,8-10, Fil. 1,24, Jak. 1,2.4, Rom. 5,3-5, 2. Tim. 2,3. osv. F.eks. rådes Timotheus til at drikke vin mod hans maveonde, og fordi han tit var syg. Og Paulus havde sin „torn i kødet“ at kæmpe med.
(Forkortet, red.)

Brian Pedersen
Hovmarken 1, 2. th
3000 Helsingør