Ndifon igen

Den nigerianske helbredelsespræst besøger igen Københavns Kristne KulturCenter

Peter Skov fra JesusKirken i Ringkøbing havde formentlig ikke fantasi til at forestille sig, hvad han var med til at sætte i gang, da han i februar 2000 inviterede helbredelsesspræsten Charles Ndifon til Ringkøbing for at tale og bede for syge.
For da tv-serien Åndernes Magt tog Roger Petersen med til Ndifon-møde i Vestjylland, blev Roger helbredt for dobbeltsyn, og det blev vist på landsdækkende tv et halvt år senere. Det betød, at en af Danmarks største frikirker, Pinsekirken i København, inviterede Charles Ndifon til at tale i Københavns Kristne KulturCenter i februar 2001.
Ved den lejlighed var flere end 11.000 personer inde for at opleve den nigerianske helbredelsespræst, og mange kunne fortælle om, at de var blevet helbredt for så forskellige ting som sklerose, døvhed og cancer. Folk stod tilmed i kø i op til fire timer for at komme ind til møderne, som begyndte klokken 19.00 og for nogles vedkommende ikke sluttede før klokken 02.00.
Siden dengang har Ndifon hvert år været i Danmark for at tale i byer som Aalborg, Kolding, Odense, Hillerød, Mariager og Rønne, og ofte har der været lange køer, fulde huse og talrige rapporter om helbredelse.
– Jeg er hverken mirakelmager eller healer. Jeg er en budbringer fra Gud, som Jesus kan gøre for mennesker, sagde Charles Ndifon ved en tidligere lejlighed til Udfordringen.
Som ung havde Ndifon en oplevelse, hvor Jesus kaldte ham til at helbrede syge og fortælle om Jesus:
– Jesus så bare på mig og sagde: „Forkynd evangeliet. Bliv ikke indfanget af doktriner. Bliv ikke optaget af andre ting. Fortæl om de gode ting, jeg har gjort for dem. Jeg vil være med dig. Ingen sygdomme vil kunne stå dig imod. Ingen dæmoner vil kunne stå dig imod. Hvis du kan få folk til at tro på mig og på mit ord, så er der ingenting, som vil være umuligt. Fortæl de gode nyheder“.
– Derfor er jeg lydig over for hans ord til mig. Jeg må fortælle det. Jeg må adlyde Guds ord. Jeg er ude 48 uger om året og rejser fra sted til sted i hele verden. Jeg elsker min kone og mine børn, men jeg må betale prisen og gøre det, Gud ønsker. (Interview fra Åndens Magt, Henri Nissen, Scandi-navia 2002).
Møderne med Charles Ndifon i Københavns Kristne KulturCenter er ifølge Ndifons hjemmeside de sidste møder, som han holder i Danmark i år. Møderne begyndte i går (onsdag) og forsætter til på søndag, hvor sidste møde finder sted om aftenen.
– jeli