Grundtvigske får ny formand

Sognepræst i Sdr. Tranders ved Aalborg Jens Brun er valgt som ny formand for den grundtvigske bevægelse Kirkelig Samfund.
Han afløser Inge Lise Pedersen, som valgte at stoppe som formand efter sidste weekends landsmøde.
Jens Brun har været med i Kirkeligt Samfunds ledelse i 10 år, og den 54-årige formand er klar til at begive sig ud i den til tider hektiske folkekirkelige debat. Blandt andet debatten om den folkekirkelige økonomi.
Jens Brun har blandt andet deltaget i den sidste tids dialogmøder med Indre Mission, Kirkefondet og Kirkeligt Centrum, og det arbejde skal fortsat prioriteres højt, mener han.
Med nordjyden i lederstolen kan de grundtvigske forvente en formand med jysk sindighed og noget anderledes end Inge Lise Pedersen, der er kendt for en skarp og hurtig replik.
Selv om Jens Brun ikke ønsker at kopiere sin forgænger, fastslår den nye formand, at han har i sinde at slå fra sig.
– Den hidtidige formand har været meget fast og hurtig i sin linje, og jeg er klar over, at jeg er nødt til at komme ud og slå fra mig, hvis det er nødvendigt. Og jeg har ikke tæknt mig at lægge mig ned i første runde, fastslår han i Kristeligt Dagblad.
– ole