Brud med folkekirken får konsekvenser for MF-lektor

ÅRHUS – Bestyrelsen for Menighedsfakultetet (MF) i Århus har for nylig opfordret lektor og dr. theol Georg S. Adamsen til at opsige sin stilling og i stedet ansat ham i en 75 procent stilling som gæsteforelæser.
For nogle måneder siden meddelte Adamsen, at han sammen med sin familie havde meldt sig ud af folkekirken og ind i Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Danmark. En frikirke, som nok har mange af folkekirkens bekendelsesskrifter til fælles, men som afviser prædikestols- og nadverfællesskab med folkekirken.
Georg S. Adamsen har skriftligt gjort rede for sine overvejelser og handlinger på en måde, som er faldet andre MF-ansatte for brystet. Ifølge en pressemeddelelse har nogen opfattet Adamsens begrundelse som et angreb på deres eget fortsatte medlemsskab og virke i folkekirken.
Derfor har bestyrelsen fundet det mest rigtigt ikke at beholde lektoren som fastansat. Georg S. Adamsen har accepteret den nye situation og tiltræder officielt som gæstelektor i faget Ny Testamente pr. 1. ferubar 2005.
– ole