Biskop vil forære kirker væk

Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, vil forære tomme folkekirker til nogle af de mange kristne indvandrermenigheder, som mangler et sted at være. Det skriver Jyllands-Posten.
– Vi kan ikke forvente, at en afrikansk indvandrermenighed kan finde på plads i en evangelisk-luthersk sognekirke præget af dansk kirkesang og danske kirketraditioner. I dag låner eksempelvis flere ortodokse kirkesamfund lejlighedsvis en kirke, og det forløber tilfredsstillende. Men de har brug for kirken i større omfang, og jeg så meget gerne, at vi overdrager i hvert fald én af vores kirker til indvandrerne, siger Erik Norman Svendsen til avisen.
Kirkeminister Tove Fergo støtter biskoppens ønske, idet hun er blevet kontaktet af flere indvandrermenigheder, som har brug for kirkerne. Det drejer sig især om menigheder fra Serbien og baptistmenigheder fra Afrika og Asien.
– jeli