Danmission giver krisehjælp til de efterladte i Sydindien

Fiskere frygter for havets forbandelse
Danmission finansierer, at 40 indiske teologistuderende og 10 præster vil give krisehjælp til de efterladte. Ud over nødhjælp og genopbygning har mange efterladte brug for hjælp til at bearbejde deres tab og finde håb i tilværelsen efter katastrofen.
Danmission valgte i fredags at støtte præsteseminariet Tamil Theological Seminary i Madurai, Sydindien, med 100.000 kr.
Pengene skal dække omkostningerne ved at sende 40 præstestuderende og 10 præster til de hårdest ramte katastrofeområder i Sydindien og yde krisehjælp til de efterladte. De kriseramte har behov for omsorg og hjælp til at bearbejde de forfærdelige oplevelser, som har mærket deres liv for altid. De har mistet børn, forsørgere, forældre. De har været i livsfare og har mistet deres hjem og livsgrundlag.
– Før var havet en velsignelse. Det var det, vi levede af, det var vores liv. Men pludselig blev havet en forbandelse, der tog vores liv og ødelagde, hvad vi havde, sagde fiskerne til Danmissions Mogens Kjær, som straks efter katastrofen besøgte området.
– De er bange for at vende tilbage til de steder, hvor de boede tæt ved havet, og de er bange for at genoptage deres erhverv. Men det er deres eneste mulighed, så de behøver krisehjælp til at overvinde deres angst og lære at leve med havet igen.
Præsteseminariet i Madurai vil over de næste 6 måneder følge de stærkt berørte mennesker og hjælpe dem tilbage til livet.
Da Danmission i fredags bevilgede støtten til projektet, lød svaret fra Madurai: Vi sender dem af sted i morgen!
Henri.