DM i Indsamling udskudt til maj

Hverken indsamlingsorganisationerne eller den danske befolkning kan rumme to så store indsamlingsopgaver i samme måned. Det vurderede initiativtagerne til det storstilede projekt DM i Indsamling, der efter planen skulle forløbe i januar og kulminere med et tv-show den 30. januar.Men efter flodbølgekatastrofen i Asien og den efterfølgende indsamlingskampagne til ofrene valgte parterne bag DM i Indsamling at udskyde projektet til den 8. maj i år.
DM i Indsamling er 101 indsamlingsorganisationers, heraf mange kristne, fælles projekt for at hjælpe nogle af de 43 millioner børn i Afrika, der har mistet én eller begge forældre.
– Situationen i Afrika eksisterer stadig, selv om Asien nu også er ramt af en katastrofe. Derfor flyttes indsamlingen til en senere dato, da indsamlingerne ikke bør konkurrere om befolkningens opmærksomhed og velvilje. Afrika er i forvejen „det glemte kontinent,“ og da DM i Indsamling ønsker at sikre den størst mulige økonomiske hjælp til afrikanske børn, vil parterne undgå, at indsamlingen bliver en „stille“ indsamling til en „stille“ katastrofe – med store menneskelige konsekvenser til følge, siger Robert Hinnerskov, der er formand for de mange foreningers paraplyorganisation ISOBRO.
Foruden ISOBRO er partnerne i DM i Indsamling Danmarks Radio og Dansk Tipstjeneste. DM i Indsamling er tænkt som en årligt tilbagevendende begivenhed de næste fem år.
– ole