Jann Sjursen:
– Haarder bør undskylde

Ministeren havde ingen dokumentation for anklager om „usmagelig menneskefangst“Integrationsminister Bertel Haarder (V) skylder Pinsekirken i Odense en uforbeholden undskyldning. Det mener Kristendemokraternes kirkepolitiske ordfører Jann Sjursen.

Integrationsminister Bertel Haarder bør undskylde sine anklager mod Pinsekirken i Odense, mener Kristendemokraternes kirke-ordfører Jann Sjursen


I november tog ministeren afsæt i en artikel i avisen Urban og hævdede, at indvandrerkirken Church of Love i Odense bruger uetiske missionsmetoder blandt asylansøgere. Kirken er tilknyttet Pinsekirken i Odense, og anklagerne gik blandt andet på, at medlemmer af kirken skulle have missioneret på et asylcenter, efter at personalet var gået hjem, og det er i modstrid med reglerne.
Både kirkens præst Massoud Fouroozandeh og Kirsten Andersen, der er centerleder for Beredskabsstyrelsens indkvarteringscentre for asylansøgere på Fyn, afviste efterfølgende, at der skulle være sket regelbrud.
Det fik Jann Sjursen til omgående at afkræve ministeren en forklaring, som han fik midt i december.
Her forklarer integrationsministeren, at han ikke forholdt sig til rigtigheden af de beskyldninger, som flere aviser var kommet med. Men udelukkende forholdt sig til oplysningerne, såfremt de var sandfærdige.

Mangler dokumentation

Det svar tilfredsstiller ikke Jann Sjursen, som nu har bedt ministeren svare på, om han vil undskylde sine udtalelser overfor Pinsekirken i Odense.
– Bertel Haarder havde ikke dokumentationen i orden, da han i Folketingssalen beskyldte Pinsekirken i Odense for ”usmagelig menneskefangst” blandt asylansøgere i Danmark. Alligevel er han ikke stor nok til at komme med en undskyldning, siger Sjursen i en pressemeddelelse.
Om Haarders svar siger han:
– Ministerens svar viser, at ministeren ikke havde nogen som helst grund til at fare ud mod Pinsekirken i Odense. Tilmed konstaterer ministeren, at religionsfriheden også gælder for asylansøgere og at de ”naturligvis frit kan kontakte og besøge de lokale trossamfund og f.eks. deltage i gudstjenester.”
I tirsdags kom så Bertel Haarders svar til Jann Sjursen. I svaret gentager han, at han ikke forholdt sig til rigtigheden af historien, men i stedet kom med en erklæring på et generelt plan. Derfor finder han „ikke anledning til at undskylde, at jeg udtalte mig, som jeg gjorde“.
– ole