Waterloo

Marianne Karlsmose: „Nu skal vi først og fremmest tænke os rigtig godt om“.
En nyttig erkendelse, men det havde været lidt bedre med lidt kreativ tænkning før valget.
Jeg husker endnu med græmmelse en krydsildsudsendelse med KD, hvor man forgæves forsøgte at fralokke jer partiets holdninger til forskellige samfundsforhold. Det prellede fuldstændig af, ja det mindede om et helligt mantra: børn, børn, børn.
Der sad man og krøllede tæer i erkendelse af, at her sad I og gravede partiets egen grav. Selvfølgelig er mærkesagerne vigtige; men der er da ingen alm. begavede vælgere, kristne eller ikke, som vil stemme på et parti med et så smalt program. Og det nytter ikke ,at I har en politik på andre områder, for ingen ved det. Prøv blot at spørge på gaden, og du får et standardsvar: KD’s program? Jo, det er noget med børn og familiepolitik. Ja, og så er de modstandere af abort!
Og denne uvidenhed er nok en væsentlig årsag til nederlaget. Kære Marianne, man må håbe, I kommer ud af tænkeprocessen med en beslutning om at markere jer i debatten, så partiets holdning til vigtige samfundsspørgsmål bliver kendt af vælgerne.

Aage Olsen
Strubjerg 48, st. th.
9400 Nørresundby