Første præst til danske koptere

TÅSTRUP – De cirka 400 danske medlemmer af et af verdens ældste kirkesamfund, det koptiske, har for første gang fået sin egen præst.Kirkesamfundet har været i Danmark i 25 år og holder til i en trækirke i Tåstrup. Menigheden består af 55-60 familier af egyptisk, syrisk, libanesisk og etiopisk herkomst.
Den nye præst, som kom til Danmark kort før jul, er den 41-årige egypter Fader Angilo, som allerede er ved at lære dansk.
Fader Angilo har en universitetsuddannelse i økonomi fra universitetet i Cairo, men begyndte sideløbende at læse og skrive teologisk litteratur. I dag er det blevet til 20 bøger fra hans hånd.
Sidst i 1990’erne blev han udpeget til præst og var koptisk præst i Cairo i ti år, inden han blev kontaktet af kirkens leder for Skandinavien og England, som fortalte, at han kunne blive præst i Danmark. Efter en måneds bøn og overvejelser slog Fader Angilo til, fortæller han til Kristeligt Dagblad.
Indtil Fader Angilos ankomst har Den Koptisk-Ortodokse Kirke en aftale med en munk i Hamborg, der er kommet til Danmark to gange om måneden for at holde gudstjeneste.
– ole