Standsede bølgen i Jesu navn

28 børn på et børnehjem i Sri Lanka blev reddet, da en missionær i Jesu navn befalede flodbølgen at stoppe på vej mod kystenSRI LANKA – Missionæren Dayalan Sanders drev indtil anden juledag børnehjemmet Samaritan Childrens Home tæt på stranden i den lille fiskerlandsby Nevalady på Sri Lankas østkyst. Her blev han anden juledag vidne til et mirakel, som automatisk leder tankerne hen på, da Jesus stillede stormen på Genezaret Sø.

Her ses Dayalan Sanders, personalet og nogle af børnene fra det ødelagte børnehjem

Dayalan Sanders, der er født på Sri Lanka, men er amerikansk statsborger, var netop vendt tilbage til sit kontor efter sin daglige morgentur rundt om børnehjemmet, som han selv oprettede i 1994, da han vendte tilbage til Sri Lanka. Børnehjemmet blev bygget for indsamlede midler og de penge, som Sanders fik med sig, da han solgte sit hus i USA.
Børnehjemmet husede 28 børn, hvoraf de fleste har mistet deres forældre i forbindelse med den lange og blodige borgerkrig på øen.
Sanders plejede at bede morgenbøn i forbindelse med sin morgentur i det smukke landskab ved havet, som havde givet stedet kaldenavnet Eden. Og Sanders husker stadig, at havet var endnu blankere, end det plejede, og solen skinnede nydeligt om morgenen anden juledag.
Han havde netop sat sig for at forberede dagens prædiken til den gudstjeneste, han senere på formiddagen skulle holde i børnehjemmets lille kapel. Pludselig hørte han fodtrin, da hans kone Kohila kom farende ind ad døren.: „Skynd dig at komme, kom, kom, havet kommer,“ skreg hun.
Kun iført morgenkåbe sprang Dayalan Sanders ud af døren og så med det samme en 30 fod høj bølge i horisonten, som buldrede ind mod kysten i rasende fart.

Dayalan Sanders reddede 28 børnehjemsbørn fra tsunamien, da han standsede bølgen i Jesu navn

Vær ikke bange

– Jeg husker, at jeg sagde til min kone: „Vær ikke bange, Gud er med os. Der vil ikke ske os noget uden hans tilladelse,“ fortæller 50-årige Sanders.
Hurtigt fik han de 28 børn på børnehjemmet og personalet samlet i en båd for at søge ly i en lille lagune ikke langt derfra.
Normalt plejede Sanders at fjerne bådens påhængsmotor om aftenen for ikke at få den stjålet, men netop aftenen før katastrofen havde han glemt den lille rutine, og motoren sad der stadig. Og den startede første gang, han hev i snoren. Noget, han hævder aldrig er sket før.
– Vi plejede at prøve mindst fire-fem gange, inden det lykkedes. Men ikke denne dag, fortæller han.
Fra båden kunne de se bølgen ødelægge alt på sin vej. Tagene blev løftet af børnehjemmets bygninger og kastet langt væk. Biler fløj rundt i luften og landede på tagene. Og Sanders så selv børnehjemmets ny pickup banke op gennem garagetaget og blive knust mod et stort træ.
Efterhånden som bølgen banede sig vej til den lille lagune, hvor de havde søgt tilflugt, gik det op for Sanders, at den overfyldte glasfiberbåd ville blive smadret, når bølgen ramte. Og det ville blive den visse død for den lille flok.

Bølgen stod stille

Da var det, han kom i tanke om et bibelvers fra Esajas’ Bog 59,19. I den engelske oversættelse, som Sanders brugte, lød ordlyden i retning af: „Når fjenden kommer mod dig som en flod, da vill Herrens Ånd rejse sig imod den“.
Sanders rejste sig i båden, hævede hånden mod bølgen, der kom farende, og råbte så højt, han kunne: „Jeg befaler dig i Jesu navn: Stop!“
Og bølgen stoppede øjeblikkeligt.
– Jeg troede et øjeblik, at det var noget, jeg bildte mig ind, men bølgen stod virkelig stille, fortæller Sanders.
Hurtigt fik de gang i båden og fik den ind i mere roligt farvand, for selv om hovedbølgen ikke ramte dem, var de alligevel omgivet af oprørt hav.
– Børnene græd og var bange, og vi råbte alle: „Gud hjælp os, Gud hjælp os“, fortæller han.
Imens måtte de fra båden hjælpeløst se til, at mennesker i vandet rundt om dem skreg om hjælp, mens de blev ført bort fra kysten af bølgen, som nu var på vej tilbage. Men det lykkedes kun at få plads i båden til en enkelt ung mand, som fra båden måtte vinke farvel til sin kone og sit barn i bølgen.
Efter en lang kamp mod bølgerne drev båden og dens passagerer i land flere kilometer fra børnehjemmet. Bygningerne i området var dækket af flere meter mudder og sand eller simpelt hen skyllet væk, fortæller han.

Indsamling i gang

Det antages, at flere end 2000 omkom i Batticaloa-området, hvor Samaritan Childrens Home lå. Børnehjemmet er fuldstændig ødelagt, men det lille kapel på børnehjemmets grund, hvor Sanders skulle have holdt gudstjeneste anden juledag, har bølgen tilsyneladende skånet.
Dayalan Sanders familie iUSA er for længst gået i gang med at indsamle penge til genopbygning af børnehjemmet.
Historien om Dayalan Sanders og miraklet midt i katastrofen har tidligere været bragt i CNN, NBC, Washington Post og flere andre amerikanske og internationale medier.
– ole


Artiklen fortsætter efter annoncen: