Haarders postboks er ikke nok

– Ministeren misforstår sagens kerne, mener baptisternes generalsekretær Jan KornholtDer er stadig langt til enighed mellem kirkeminister Bertel Haarder og flere danske baptister i sagen om civilregistrering, som efterhånden er blevet en langstrakt affære.Sagen drejer sig om, at flere familier med baggrund i Baptistkirken har nægtet at lade deres børn registrere på det lokale kirkekontor, som loven ellers kræver. De mener, at det principielt er diskriminerende, at de som medlemmer af en frikirke alligevel er nødt til at opsøge et andet trossamfund for at få ordnet papirerne. Det burde i stedet finde sted på kommunekontoret, mener de.
Bertel Haarder har forsøgt at løse problemet ved at oprette en neutral postboks, hvor baptister og andre, der ikke er medlemmer af folkekirken, kan ordne registreringen pr. brev uden at skulle mødes med folkekirkens personale.
Dermed mener ministeren, at problemet er løst, men det er baptisternes generalsekretær, Jan Kornholt, uenig i.

Misforståelse

– Det er helt misforstået. Vi har intet imod at møde mennesker fra folkekirken eller mødes i folkekirken. Det diskriminerende i denne sag består i, at et religiøst trossamfund varetager en opgave, der er et samfundsanliggende og derfor bør varetages af de offentlige myndigheder, siger han.
Kornholt kalder Haarders postboks-løsning for en pseudoløsning, som blot laver en ekstra dør ind til personregistrering i folkekirkens medlemsprotokol.
Derfor mener Jan Kornholt, at der stadig er behov for et møde med ministeren.
– ole